Se alla

Johan Pehrson

1:e vice ordförande, Gruppledare i riksdagen, Riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Gruppledare Riksdagen

Rättspolitisk talesperson

Riksdagsledamot för Örebro län

Ledamot i justitieutskottet

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund.

Jag är Ur-Örebroare förutom åren när jag utbildade mig till jurist i Uppsala och i London. Innan jag valdes till lagstiftare första gången så har jag arbetat på såväl bank som vid Örebro Tingsrätt. 2015 lämnade jag Riksdagen för att starta ett partnerföretag som investerar i svenska småföretag. Jag har fått nya erfarenheter och perspektiv att nu tillämpa i politiken. Jag blev omvald till Riksdagen igen 2018 och är sedan dess fortsatt aktiv såsom ägare och partner i mitt företag, men inte operativt. När jag inte jobbar så försöker jag träna, hänga med mina fyra barn och andra som står mig nära.

Varför engagerade du dig politiskt?

För att göra skillnad och att det är så roligt. Gillar utmaningar och att hela tiden lära mig nya saker.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land? 

Genom att fokusera på att ge människor goda livschanser. Att använda dessa chanser får människor som är vuxna och friska själva ta ansvar för. För detta krävs att vi fokuserar på skola, integration, företagande och självklart klimat och miljö. Verklig frihet kräver personligt ansvar samt ordning och reda i samhället.

 Vilken är den största politiska utmaningen som Sverige står inför kopplat till rättspolitiken?

Att stärka rättsstatens trygghetsfunktion. Att otryggheten växt så kraftigt som den gjort sedan 2014 är ett allvarligt hot mot många människors frihet.

 Har du någon drömresa, i så fall, vilken?

Älskar att åka till Sälenfjällen för att åka skidor. Det kan jag aldrig göra tillräckligt.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Verkligen. Men riskerna ökar med 108 procents beläggning. Mindre innehåll, fler grova kriminella och trängre ökar självklart riskerna.

Hoppas detta löses snabbt med inkopplade förhandlare. Är ovanligt att detta sker på våra anstalter. https://twitter.com/AmirSariaslan/status/1417834083879636994

Bra med ett första steg för slopade automatiska straffrabatter. Men de automatisk rabatterna ska bort helt. Står inte i motsats till att ungdom självklart får en annan bedömning än en människa med fullt utvecklad hjärna.

Sluta skjut. Det krävs efter valet en nationell samling vi aldrig sett förr. Ett förortslyft av stora mått - och 10 000 fler poliser netto. Samt relevanta straff för trasig livsstilskriminella innebärande längre rehabilitering - och skydd för oss andra under tiden.

147 fängelseår, 365 dagar och 3200 kr per dygn. 172 miljoner. Kostaden från nu bara i kriminalvården för det s k Vårbynätverket. Lägg till offers lidande, poliser, åklagare, domstolar. Bidrag och stöd innan. Ett förortslyft av gigantiska mått kan spara stora summor. På sikt.

Kontaktuppgifter

...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker