Se alla

Johan Pehrson

Partiledare, Riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Riksdagsledamot för Örebro län

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund.

Jag är Ur-Örebroare förutom åren när jag utbildade mig till jurist i Uppsala och i London. Innan jag valdes till lagstiftare första gången så har jag arbetat på såväl bank som vid Örebro Tingsrätt. 2015 lämnade jag Riksdagen för att starta ett partnerföretag som investerar i svenska småföretag. Jag har fått nya erfarenheter och perspektiv att nu tillämpa i politiken. Jag blev omvald till Riksdagen igen 2018 och är sedan dess fortsatt aktiv såsom ägare och partner i mitt företag, men inte operativt. När jag inte jobbar så försöker jag träna, hänga med mina fyra barn och andra som står mig nära.

Varför engagerade du dig politiskt?

För att göra skillnad och att det är så roligt. Gillar utmaningar och att hela tiden lära mig nya saker.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land? 

Genom att fokusera på att ge människor goda livschanser. Att använda dessa chanser får människor som är vuxna och friska själva ta ansvar för. För detta krävs att vi fokuserar på skola, integration, företagande och självklart klimat och miljö. Verklig frihet kräver personligt ansvar samt ordning och reda i samhället.

 Vilken är den största politiska utmaningen som Sverige står inför kopplat till rättspolitiken?

Att stärka rättsstatens trygghetsfunktion. Att otryggheten växt så kraftigt som den gjort sedan 2014 är ett allvarligt hot mot många människors frihet.

 Har du någon drömresa, i så fall, vilken?

Älskar att åka till Sälenfjällen för att åka skidor. Det kan jag aldrig göra tillräckligt.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Svensk vinst och publikrekord när Sverige efter lite tvekan körde över Brasilien på Friends. Sedan Nato på det. Och besked om ny svensk kärnkraft vid lunch idag. Hårt arbete ger resultat i alla väder.

Vattenfall går nu ut med att de vill bygga ny kärnkraft i Sverige. Det är dags att häva förbudet mot att det inte får finnas fler än 10 reaktorer.

För kärnkraft är klimatsmart. 👍

Vi politiker måste nu genast lägga om energipolitiken. Arbetet börjar så snart den liberala borgerliga regeringen tillträder. Kärnkraftsavvecklingen är inställd. Nu fokuserar vi på klimatomställningen och nyindustrialiseringen.

Vi har förlorat åtta värdefulla år på grund av att S byggt sitt maktinnehav på att samarbeta med ett parti som sätter en avveckling av kärnkraften över både klimatarbetet och människors rätt till fria rika liv. Men nu blickar vi äntligen framåt!

Vi minns alla hur S och MP i oktober 2014, så fort de fick chansen, stoppade Vattenfalls då pågående nybyggnadsprojekt som just syftade till att bygga vid Ringhals.

Tanken som slår mig är att det kanske inte var en slump att ingenjörerna som planerade systemet byggde 12 reaktorer i södra Sverige. Att tro att det inte skulle ge några konsekvenser att minska antalet reaktorer till 6 är hybris på en nivå inte ens Socialdemokraterna brukar visa

Johan Pehrson
28 juni 2022

L: Ny kärnkraft kräver ny regering

Idag gav Vattenfall ett nytt besked om att man utreder möjligheterna att bygga två små modulära kärnkraftsreaktorer i anslutning till Ringhals för att möta…

Kontaktuppgifter

020 - 53 53 53 ...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker