Se alla

Johan Pehrson

Partiledare, Riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Riksdagsledamot för Örebro län

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund.

Jag är Ur-Örebroare förutom åren när jag utbildade mig till jurist i Uppsala och i London. Innan jag valdes till lagstiftare första gången så har jag arbetat på såväl bank som vid Örebro Tingsrätt. 2015 lämnade jag Riksdagen för att starta ett partnerföretag som investerar i svenska småföretag. Jag har fått nya erfarenheter och perspektiv att nu tillämpa i politiken. Jag blev omvald till Riksdagen igen 2018 och är sedan dess fortsatt aktiv såsom ägare och partner i mitt företag, men inte operativt. När jag inte jobbar så försöker jag träna, hänga med mina fyra barn och andra som står mig nära.

Varför engagerade du dig politiskt?

För att göra skillnad och att det är så roligt. Gillar utmaningar och att hela tiden lära mig nya saker.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land? 

Genom att fokusera på att ge människor goda livschanser. Att använda dessa chanser får människor som är vuxna och friska själva ta ansvar för. För detta krävs att vi fokuserar på skola, integration, företagande och självklart klimat och miljö. Verklig frihet kräver personligt ansvar samt ordning och reda i samhället.

 Vilken är den största politiska utmaningen som Sverige står inför kopplat till rättspolitiken?

Att stärka rättsstatens trygghetsfunktion. Att otryggheten växt så kraftigt som den gjort sedan 2014 är ett allvarligt hot mot många människors frihet.

 Har du någon drömresa, i så fall, vilken?

Älskar att åka till Sälenfjällen för att åka skidor. Det kan jag aldrig göra tillräckligt.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Min partiledarintervju med DN är ute nu. Lyssna gärna på podden, där får ni höra om fler svar än vad som finns i artikeln. Bland annat om skolan.

Länk till avsnittet finns i kommentarerna. Går även att hitta på andra poddplattformar.

Vi vill införa förskoleplikt för barn som ligger efter i svenska. För att ett barn ska få en bra start i livet behöver det kunna lära sig svenska språket. Vårt gemensamma språk i Sverige.

Barn som inte går i förskolan halkar efter i sin kunskapsutveckling och riskerar att ärva... föräldrarnas utanförskap. Det måste vi förhindra.

Därför föreslår vi:
🍏 Att alla barn ska kallas till en träff hos BVC när de fyller 2,5 år. Om barnet bedöms ligga efter i språkutvecklingen ska barnen skrivs in i förskola.

3 augusti 2022

Ingen vinst på elevernas bekostnad

Liberalerna vill införa en ny friskolereform för ökad kvalitet och förbättrad likvärdighet i hela skolsystemet. Den nya reformen ska värna det fria skolvalet och…

Kontaktuppgifter

020 - 53 53 53 ...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker