Se alla

Johan Pehrson

Partiledare, Arbetsmarknads- och integrationsminister

Kontaktuppgifter

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund.

Jag är Ur-Örebroare förutom åren när jag utbildade mig till jurist i Uppsala och i London. Innan jag valdes till lagstiftare första gången så har jag arbetat på såväl bank som vid Örebro Tingsrätt. 2015 lämnade jag Riksdagen för att starta ett partnerföretag som investerar i svenska småföretag. Jag har fått nya erfarenheter och perspektiv att nu tillämpa i politiken. Jag blev omvald till Riksdagen igen 2018 och är sedan dess fortsatt aktiv såsom ägare och partner i mitt företag, men inte operativt. När jag inte jobbar så försöker jag träna, hänga med mina fyra barn och andra som står mig nära.

Varför engagerade du dig politiskt?

För att göra skillnad och att det är så roligt. Gillar utmaningar och att hela tiden lära mig nya saker.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land? 

Genom att fokusera på att ge människor goda livschanser. Att använda dessa chanser får människor som är vuxna och friska själva ta ansvar för. För detta krävs att vi fokuserar på skola, integration, företagande och självklart klimat och miljö. Verklig frihet kräver personligt ansvar samt ordning och reda i samhället.

 Vilken är den största politiska utmaningen som Sverige står inför kopplat till rättspolitiken?

Att stärka rättsstatens trygghetsfunktion. Att otryggheten växt så kraftigt som den gjort sedan 2014 är ett allvarligt hot mot många människors frihet.

 Har du någon drömresa, i så fall, vilken?

Älskar att åka till Sälenfjällen för att åka skidor. Det kan jag aldrig göra tillräckligt.

Sociala Medier

  • Följ på: 
28 juni 2024

Johan Pehrsons Almedalstal 2024

Det talade ordet gäller. Vänner och åhörare! Det är fint att åter få vara här i Visby, när den svenska sommaren visar sig från…

Kontaktuppgifter

020 - 53 53 53 ...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker