Se alla

Grafisk design

Ett tydligt L och levande blåklint

Här hittar du logotyper för olika användningsområden, och Liberalernas designmanual med tips och råd.

Bilder och mallar

Bilder och mallar

Besök gärna vårt bildarkiv där du hittar pressbilder, blåklintsbilder samt fler varianter av logotypen för digital användning. Du som är medlem i Liberalerna har också tillgång till mallar för olika program och fler bilder bland våra gemensamma filer. Hör av dig till [email protected] om du behöver hjälp att hitta.

Prylar och trycksaker

Här kan du köpa liberalt material

I Liberalernas prylshop finns knappar, pins, skyltar, flaggor, ballonger och kläder med den nya logotypen. I vårt webbtryckeri beställer du trycksaker: flygblad, foldrar, skyltar och kontorsmaterial. Här kan du också göra egna flygblad, affischer, skyltar och rollups. Välkommen in och handla!

Liberalernas logotyp

Liberalerna hette tidigare Folkpartiet Liberalerna, men bytte namn i november 2015. I april 2016 presenterade vi vår nya logotyp.

Liberalerna bildades ur den svenska rösträttsrörelsen, som hade blåklinten som symbol. Den kampen för frihet och jämställdhet är ett arv som vi är stolta över. Därför är blåklinten en viktig del av den nya grafiska profilen, och vi använder gärna bilder på levande blåklint i vårt material.

Blåklint

En blomma med betydelse
Det liberala partiet i Sverige bildades ur kampen för rösträtt för alla kvinnor och män. Blåklinten var symbol för rösträttsrörelsen, och blev därför även partiets märke.
Den enkla men särpräglade blomman sprider sig längs åkermark och dikesrenar över hela Sverige när sommaren är som vackrast. Blåklinten liknar ingen annan svensk växt, den kan växa sig meterhög och varje enskild blomma har ett alldeles eget utseende.
Det är verkligen inte konstigt att vi liberaler är stolta över vår bakgrund, vår ideologi och vår blomma.