Se alla

Christoffer Heimbrand

Ordförande Liberala Studenter, Adjungerad partistyrelse

Kontaktuppgifter

Mitt namn är Christoffer Heimbrand och jag är ordförande för Liberalernas studentförbund Liberala Studenter och adjungerad i partistyrelsen.

Vilken är din vision för Liberala Studenter? 

Klimatet är vår viktigaste framtidsfråga. Min vision är att Liberala Studenter ska bli det grönaste studentförbundet och att en röst på Liberalerna blir det självklara valet när unga ställer sig frågan vad de kan göra för klimatet. Vi ska ta ledartröjan och på allvar bli borgerlighetens gröna röst.

Liberala Studenter arbetar också för högre kvalité i den högre utbildningen. Politikens styrningen över akademin måste minska och lärosätena få en friare och mer autonom roll. 

Varför engagerade du dig politiskt?

Mitt engagemang grundar sig i en ilska mot orättvisor – som att vårt sätt att leva drabbar fattiga människor på andra sidan jorden eller att det bor människor i total ofrihet mitt i vårt fria samhälle. Kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck var min ingång i Liberalerna men jag har stannat tack vare den ambitiösa klimatpolitiken. 

Vem är du? Berätta lite om dig själv.

Jag är född och uppvuxen i Skanör, i sydvästra Skåne. Min klassresa började i klassrummet. Efter några år med juridikstudier i Uppsala blir jag snart den första i familjen med högskoleexamen. I dag bor jag med min sambo i södra Stockholm.

Kontaktuppgifter

...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker