Se alla

Liberalerna i Region Stockholm söker regionrådssekreterare med inriktning mot press och sociala medier

Fredag 26 april 2024

Liberalerna i Region Stockholm söker till hösten en ny medarbetare. Vi söker en person som sympatiserar med Liberalernas värderingar och som vill bidra till att vår politik får större genomslag i huvudstadsregionen. Tillsammans med vårt regionråd Amelie Tarschys Ingre, våra regionfullmäktigeledamöter och ett kansli på sex personer erbjuder vi en spännande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och högt tempo.

Pressekreterare/regionrådssekreterare
Vi söker dig som vill arbeta med politisk kommunikation, både gentemot traditionella medier och med sociala medier. Du är en god skribent och har stor förmåga att göra nyheter intressanta för media. Relevant utbildning och erfarenhet från tidigare press-/kommunikationsarbete är meriterande. Tjänsten är initialt ett vikariat på ett år, men med möjlighet till förlängning i en regionrådssekreterartjänst.

I tjänsten ingår att författa pressmeddelanden och artiklar samt att ta fram och publicera inlägg i sociala medier. Tjänsten innefattar också ansvar för internkommunikation såsom nyhetsbrev och medlemsbrev samt att vara medföljande vid studie- och verksamhetsbesök. Därtill ingår att agera pressjour under helger och kvällar.

En viktig del av rollen är att bidra till utvecklingen av Liberalernas kommunikation på strategisk nivå. Detta innefattar utveckling av budskap, kanal- och målgruppsanalyser samt uppföljning av genomförda aktiviteter, allt för att stärka Liberalernas närvaro och
genomslag.

Villkor
Regionens anställningsvillkor för politiska sekreterare tillämpas och anställningen som pressekreterare sträcker sig från 2024-08-15 till och med 2025-08-31, med möjlighet till förlängning till en tjänst som regionrådssekreterare med andra uppgifter t.o.m. 2026-12-31. Tjänstgöring kvällar och helger förekommer. Arbetsplatsen är Liberalernas kansli i Landstingshuset, Hantverkargatan 45.

Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) senast den 20 maj till kanslichef Sofia Könberg, [email protected]. För frågor och ytterligare upplysningar: 0707-37 41 54. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Region Stockholm
Region Stockholm är Sverige näst största politiska församling med ett fullmäktige med 149 ledamöter. Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård och kollektivtrafik för nära 2,5 miljoner invånare. Regionen har även ett visst ansvar för den regionala utvecklingen och kulturell verksamhet.