Se alla

Liberala Kvinnor söker praktikant för höstterminen 2024

Måndag 19 februari 2024

Är du intresserad av politik? Brinner du för jämställdhetsfrågor? Ska du göra praktik under höstterminen 2024? Då är det kanske dig vi söker! Vi söker dig med en påbörjad universitetsexamen inom till exempel media och kommunikation, statsvetenskap eller humaniora på kandidat- eller masternivå, som vill göra praktik inom ramen för din utbildning.

Om praktiken

Liberala Kvinnor är Liberalernas kvinnoförbund. Vi jobbar för ett jämställt samhälle där män och kvinnor har samma friheter, rättigheter och möjligheter. Liberala Kvinnor är en fristående organisation som bedriver påverkansarbete ute i samhället såväl som internt i Liberalerna. Praktiken är på heltid och äger rum på Sveriges riksdag. Möjlighet till distansarbete finns. Praktiken anpassas efter praktikantens intresse och kompetens och vi kan utlova goda möjligheter till nätverkande och till deltagande i intressanta möten och seminarier. Exempel på arbetsuppgifter är att ta fram plattor för sociala medier och arbeta med politiska budskap, göra research och ta fram underlag till debattartiklar och föreläsningar.

Vem söker vi?

Vi söker dig med en påbörjad universitetsexamen inom till exempel media och

kommunikation, statsvetenskap eller humaniora på kandidat- eller masternivå, som vill göra praktik inom ramen för din utbildning då praktiken är obetald. Du behöver inte vara medlem i Liberalerna, men du delar våra värderingar. Vi söker dig som har ett gediget intresse för samhällsfrågor. Vi är en liten arbetsplats där vi jobbar nära varandra. Praktiken präglas av eget ansvar med goda möjligheter för dig att växa i din roll och ta egna initiativ. Du är noggrann och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Meriterande är om du är väl insatt i samhällsdebatten och är engagerad i jämställdhetsfrågor.

Kontakt

Skicka din ansökan till [email protected] senast 1 maj. Intervjuer sker löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi hanterar dina uppgifter i enlighet med GDPR. Vi ser fram emot din ansökan!