Se alla

Roger Haddad: Allvarligt att kommuner saknar polis

Fredag 27 januari 2017

I den nya polisorganisationen inrättades kommunpoliser, vars uppdrag var att skapa lokala nätverk med kommunen, näringslivet och allmänheten. Kommunpoliser är viktiga i Polisens arbete med att komma närmare medborgarna.  Arbetet och intentionen är god, men i flera kommuner saknas polisiär närvaro helt och hållet. Det innebär att om man skulle bli misshandlad eller rånad så skulle det inte finnas poliser i närheten som skulle kunna agera, i bästa fall skickas det en bil ifrån en grannkommun.

– Den nya polisorganisationen klarar inte sitt arbete med att vara synlig bland medborgarna. När poliser saknas i en kommun tar det för lång tid att få hjälp av polisen och förtroendet för myndigheten minskar. Dessutom så är en synlig polis i yttre tjänst central för det brottsförebyggande arbetet, säger Roger Haddad (L).

Liberalernas rättspolitiske talesperson Roger Haddad är kritisk till situationen och har ställt en skriftlig fråga till inrikesminister Anders Ygeman kring omfattningen av problemet. Den skriftliga frågan finns här:
https://data.riksdagen.se/fil/4E6A6D75-E095-45CC-8D24-EFD84EDBFBA9