Se alla

Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro söker pressekreterare

Fredag 19 juli 2019

Liberalernas kansli i Bryssel söker just nu en pressekreterare till vår Europaparlamentariker Karin Karlsbro. Brinner du för liberal politik och kommunikation och vill vara med och fördjupa Europasamarbetet är du den vi söker. 

I tjänsten ingår det övergripande ansvaret för kansliets kommunikation. Det omfattar såväl strategiskt arbete som praktiska uppgifter så som kontakter med media, arbete med sociala medier och information om kansliets arbete i allmänhet. 

Du behöver ha relevant akademisk examen och erfarenhet av arbete med press och kommunikation. Vi ser gärna att du har goda kunskaper vad gäller framtagande av material för publicering i sociala medier, inklusive redigering av bild och film. 

Du är god strateg och har lätt för att snabbt ta ställning i nya frågor. Du är självständig och har ett gott omdöme. Du tycker om att samarbeta och trivs att arbeta i ett högt tempo i en internationell miljö där förutsättningarna snabbt ändras. Du behöver ha en mycket god förmåga att jobba proaktivt och ta egna initiativ och utveckla verksamheten inom ditt ansvarsområde. Du delar självklart Liberalernas värderingar och är insatt i både svensk och europeisk politik. Brysselkansliets arbete bedrivs i samverkan med Liberalerna och du spelar en viktig roll i det. 

Du är en mycket god skribent. Utmärkta kunskaper i engelska är ett absolut krav, men vi ser gärna att du även kan franska. 

Då Karin Karlsbro är den liberala gruppens koordinator i det handelspolitiska utskottet (INTA) och ersättare i miljöutskottet (ENVI) är erfarenheter inom internationell handel och miljöpolitik meriterande. Tjänsten är placerad i Europaparlamentet i Bryssel och under vissa perioder arbetar kansliet i Strasbourg.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 15 augusti 2019 till [email protected]