Se alla

Karin Karlsbro den liberala gruppens talesperson i handelsfrågor

Onsdag 10 juli 2019

Idag valde ledamöterna i Renew Europe-gruppens utskott för internationell handel Karin Karlsbro till utskottets koordinator. Denna roll innebär att Karin Karlsbro kommer föra den liberala gruppens talan i förhandlingar med de andra grupperna och samordna arbetet inom gruppen. Hon kommer som koordinator få ett stort inflytande över inte bara den liberala gruppens arbete och ståndpunkter i handelsfrågor utan också ha en viktig roll i att förhandla fram hela EU-parlamentets linje.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att få arbeta som koordinator och för det förtroende mina kollegor visat mig. För mig och liberalerna är handelsfrågorna högprioriterade under den kommande mandatperioden. Handelssamarbete är viktigt för ekonomisk tillväxt och som verktyg i klimatarbetet.

EU måste fortsätta vara en stark röst för frihandel i världen – speciellt nu när stora ekonomier som USA för en allt mer protektionistisk politik. I och med att den liberala gruppen har en vågmästarroll i parlamentet kommer Renew Europe vara en viktig röst i förhandlingar om handelspolitiken under mandatperioden. Det gör att rollen som koordinator känns extra viktig, säger Karin Karlsbro.