Se alla

Persson: Sänk skatterna på jobb och företag med 30 miljarder

Tisdag 4 augusti 2020

Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson presenterade under tisdagen partiets ingångar inför höstens budgetförhandlingar. Liberalerna ser behovet av skattesänkningar på jobb och företag på i storleksordningen 30 miljarder kronor.

Sverige förväntas gå in en djup och långvarig lågkonjunktur. Konjunkturinsitutet bedömer att den blir djupare än finanskrisen i början av 90-talet. Samtidigt rapporteras det redan nu om att ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa samt att långtidsarbetslösheten går mot nya rekordhöga nivåer.

Liberalerna ser behov av skattesänkningar på jobb och företag på i storleksordningen 30 miljarder och kommer därför under höstens budgetförhandlingar att prioritera:

  • Företagen måste stimuleras till att våga investera.
  • Det måste bli enklare och billigare att anställa.
  • Stå upp för arbetslinjen – det ska löna sig att jobba istället för att få bidrag.

– Liberalerna kommer fortsätta stå upp för arbetslinjen och att våra medborgare ska ha ett jobb att gå till. Alla jobb skapas däremot inte i offentliga sektorn, utan vi måste fortsätta värna det svenska näringslivet för att förhindra massarbetslöshet, säger Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson.

Läs mer om förslagen här.