Se alla

Nya talespersoner utsedda

Fredag 21 april 2023

Liberalernas partiledning har beslutat att utse Camilla Mårtensen till talesperson för hbtqi-frågor och Jakob Olofsgård till talesperson för folkhälsofrågor.

Camilla Mårtensen är utbildad socionom och har tidigare bland annat varit egenföretagare och ordförande i Kävlinge kommuns utbildningsnämnd och ordförande
För Region Skånes Sjukhusstyrelse för Skånes Universitetssjukhus. Hon tjänstgör sedan i höstas som riksdagsledamot och är även arbetsmarknadspolitisk talesperson.

– Jag är stolt över förtroendet att ta vid som Liberalernas hbtqi-politiska talesperson, eftersom det är ett område där Liberalerna alltid har legat steget före och varit pådrivande för att förbättra situationen för hbtqi-personer i Sverige och i världen, säger Camilla Mårtensen.

Jakob Olofsgård har tidigare varit verksam som pastor i Equmeniakyrkan och projektledare inom byggsektorn och tjänstgör sedan i augusti 2021 som riksdagsledamot. Han är även bostadspolitisk talesperson.

– Folkhälsofrågorna ligger mig varmt om hjärtat och med vår socialliberala politik kommer Liberalerna att fortsätta vara en viktig kraft på området även framgent, säger Jakob Olofsgård.