Se alla

Karin Karlsbro

Europaparlamentariker, Adjungerad Partistyrelsen

Kontaktuppgifter

Karin Karlsbro, 50, är Liberalernas Europaparlamentariker sedan 2019. Karin arbetar i parlamentet för ett liberalt, demokratiskt, grönt och jämställt EU. Hon har ett långt engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor och vill att EU ska bli världens bästa klimatorganisation. Karin har lång politisk erfarenhet från olika roller i Liberalerna, både nationellt och lokalt, och är ordförande för Liberalernas miljönätverk, Gröna Liberaler. Hon har också drivit eget företag och arbetat som hållbarhetschef i fastighetsbranschen och har en jur.kand examen från Stockholms universitet. Karin är mamma till Amelie, Kajsa, Julia och fyra kaniner och delar sin tid mellan Stockholm, Bryssel och Roslagen där hon kommer ifrån. När Karin Karlsbro inte kämpar för ett liberalt Europa är hon helst till sjöss tillsammans med familjen förstås.

Utskott och uppdrag:

  • Ledamot i utskottet för internationell handel INTA, Gruppledare för den liberala partigruppen Renew Europe i detta utskott. Skuggrapportör för EU:s handelsavtal med Vietnam och Australien-Nya Zeeland. Ansvarig för utskottets arbete för Climate Border Adjustment (klimattullar).
  • Ledamot i utskottet för mänskliga rättigheter DROI.
  • Ersättare i miljöutskottet (ENVI) och skuggrapportör för FLEGT, EU:s ramverk för hållbar handel.
  • Vice ordförande i parlamentets delegation till Belarus.
  • Medlem i den en parlamentariska samarbetskommittén EU-Ukraina.
  • Medlem i den parlamentariska församlingen Euronest.

Läs mer om mig på min hemsida!

9 maj 2022

Sveriges främsta EU-prio – ett fritt Ukraina

Idag på Europadagen skriver Liberalernas partiledare Johan Pehrson tillsammans med Europaparlamentariker Karin Karlsbro om Sveriges viktigaste frågor när vi tar över EU-ordförandeskapet nästa år; EU…

Kontaktuppgifter

... Hemsida

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker