Se alla

För ett starkare Europa

Onsdag 24 april 2024

Ett starkare Europa är ett starkare Sverige. Idag presenterade partiledare Johan Pehrson och partisekreterare Jakob Olofsgård Liberalernas valaffischer inför Europarlamentsvalet den 9 juni. Budskapet är tydligt: Europa behöver mer samarbete. 

Bygger vi inte ett starkare Europa får vi ett svagare Sverige. När demokratier och frihet hotas behöver Europa hålla ihop mot diktaturer, krig och förtryck. Ett starkt och enat EU är vårt starkaste vapen mot Putins Ryssland. 

Ett tätare samarbete med länder som delar våra frihetliga värderingar är avgörande för vårt välstånd och säkerhet. Medan andra partier vill försvaga Europasamarbetet går Liberalerna längst fram i ledet för ett starkare Europa.

Det är bara tillsammans vi kan lösa de utmaningar som Europa står inför: Att hjälpa Ukraina vinna kriget mot Putins diktatur. Klara klimatomställningen och säkra framtidens gröna jobb. Vi vill se ett starkare EU som står samlat, där Sverige är med som fullvärdig medlem med euron som valuta.

Liberalerna är Sveriges mest Europavänliga parti. Den 9 juni går vi till val för ett starkare Europa och ett starkare Sverige.