Se alla

Utlandssvenskar

Det ska vara enkelt för dig som svensk att flytta utomlands, men också lätt att flytta hem. Livet som utlandssvensk ska vara enkelt när det gäller flytt, byråkrati och välfärdssystem.

Liberaler vill ha en globaliserad värld där avstånd kortas och murar rivs. Det är bra att människor kommer till vårt land för att jobba och studera – och att människor flyttar från Sverige för att jobba eller plugga i andra länder. Välfärdssystemen ska fungera för dig som flyttar mellan länder.

Så här röstar du utomlands

Du som är utlandssvensk hittar all relevant information om hur du går tillväga för att kunna rösta från utlandet hos valmyndigheten. Tänk på att kolla upp när vallokalerna i ditt land är öppna och att röstmottagningen i många länder avslutas redan i slutet av augusti. Det är aldrig möjligt att rösta i utlandet på valdagen.

Hitta din vallokal

Sverige behöver en ny riktning. Sverige behöver politik anpassad för vad som väntar runt hörnet, inte en som ständigt överrumplas av verkligheten.

Jag är stolt över att företräda ett parti och en politik som återkommande visat just den förmågan. Ett parti som orkat lyfta frågor om svensk Natoanslutning och minskat beroende av rysk gas, också långt innan kriget var ett faktum. Ett parti som sett farorna med segregation och gängkriminalitet, också långt innan skjutningarna blivit vardag. Men framför allt ett parti som ständigt lyft och lyfter att skolan har fokus på kunskap, studiero och höga förväntningar på alla elever. Den som klarar skolan blir inte gängkriminell.

I höst söker vi ditt förtroende för att fortsätta det arbetet. Vi har en politik som tror på Sverige. Det är en politik som vågar se vad Sverige är – och allt Sverige kan bli.

Senaste nytt

Solnedgång i Rosengård.

Förortslyftet

Hela Sverige ska vara möjligheternas land. Då kan vi inte ha områden där människors vardag och livschanser begränsas som de gör i de 60 utsatta områdena från Malmö och Rosengård i söder till Borlänge och Tjärna ängar i norr. Därför behövs förortslyftet – en plan för att vända utvecklingen i Sveriges utsatta områden fram till år 2030.

Sverige på Ukrainas sida – blågul solidaritet

Den ryska invasionen av Ukraina är förkastlig. Ukrainas enda önskan har varit att förbli och fördjupa sin roll som en fri och demokratisk stat i Europa. Kampen för frihet har aldrig varit viktigare. Liberalerna kommer alltid stå upp för ett fritt Europa och mot den ryska regimens maktambitioner. Vi talar ofta om frihet, det är stunder som denna som vi förstår vad det faktiskt innebär. Ukraina behöver nu vårt stöd inte bara i ord utan i handling. Vi står med Ukraina.