Se alla

Christer Nylander ny ordförande för riksdagens kulturutskott

Fredag 28 september 2018

Liberalernas Christer Nylander är vald till ny ordförande för riksdagens kulturutskott och till Liberalernas kulturpolitiska talesperson. Nylander är riksdagsledamot från Kristianstad och har under föregående mandatperiod varit vice ordförande för riksdagens utbildningsutskott. Tidigare har Nylander varit vice ordförande för kulturutskottet.

– Jag ser mycket fram emot att leda arbetet i riksdagens kulturutskott. Valrörelsen visade att frågor om kultur och media är centrala i den politiska debatten. Samtidigt kommer riksdagens arbete bli än viktigare till följd av den politiska situationen, säger Christer Nylander.

– Kulturens frihet från politiska pekpinnar från olika håll blir en viktig fråga för mig. Men jag tror att vi också kommer att behöva fundera en hel del hur vi får fler att ta del av tankar som ifrågasätter den egna vanan och verklighetsuppfattningen. Om Sverige ska bli mer nyfiket och tolerant för det andra behöver enskilda, politiker och institutioner ta ett gemensamt ansvar för detta, avslutar Nylander.

Christer Nylander fortsätter även som gruppledare för Liberalerna.