Se alla

Praktikplats på Liberalernas parti- och riksdagskansli under våren 2020

Torsdag 10 oktober 2019

Är du en samhällsintresserad liberal? Vill du veta mer om hur det politiska arbetet i riksdagen går till? Vill du lära dig mer om processen som leder till att lagar stiftas och politiska beslut fattas? Då är du välkommen att söka praktikplats på Liberalernas parti- och riksdagskansli.

Utredargruppen erbjuder terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, gärna på masternivå. Kommunikationsavdelningen erbjuder praktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, journalistisk högskoleutbildning eller yrkeshögskola inom kommunikation. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som praktikant hos oss – vi tar emot två praktikanter/termin – får du prova på arbetsuppgifter av kvalificerad utredningskaraktär i vår utredarstab, eller mediehantering och planering av medie- och sociala medieinsatser på vår kommunikationsavdelning. I arbetsuppgifterna kan ingå att analysera och rapportera om en statlig utredning eller att ta fram underlag för en debattartikel eller pressmeddelande. Omvärldsbevakning och omvärldsanalys ingår också i arbetsuppgifterna du får prova på.

Vi vill ha din ansökan senast den 31 oktober och kallar löpande till intervjuer. Ideellt engagemang är meriterande i urvalsprocessen. Skicka din ansökan (max en A4), kontaktuppgifter till din praktiksamordnare samt ditt CV till: [email protected].

För mer information kontakta Martin Andreasson, kanslichef vid riksdagskansliet ([email protected]) eller Björn Lundberg, utredare och ansvarig i processen, telefon 070-548 5319, e-post [email protected].

Välkommen med din ansökan!