Se alla

Möt Arman Teimouri – riksdagsledamot för Värmland

Måndag 15 oktober 2018

Hej Arman! Välkommen som ny L-ledamot i riksdagen. Vem är du? Berätta lite om din bakgrund!
– Jag är född i Iran och kom till Sverige 1986. Jag är uppväxt i Småland och flyttade till Värmland år 2000. Jag brukar kalla mig för en entreprenörssjäl och har drivit flera bolag på hel- och deltid de senaste 15 åren. Senast kommer jag från en tjänst på Visit Karlstad som kommunikationschef.

Njuter annars av livet i Karlstad och trivs nära familj och vänner. Tackar gärna inte nej till att resa, när tillfällen ges.

Varför är du liberal?
– Livet ska inte vara ett lotteri, alla individer ska ha möjlighet och frihet att göra det man själv vill och tillsammans gör vi det möjligt. För mig är det essensen i den liberala ideologin och så jag alltid har ansett att samhället ska växa.

Vilka frågor vill du driva i riksdagen?
– Jag har drivit bolag på hel- och deltid de senaste 15 åren, och jobbat med företagarfrågor i olika organisationer. Jag har stor förståelse för företagares situation och utmaningar vilket jag tror kan gynna både partiet i stort och mitt arbete inom näringsutskottet. För mig är det också viktigt att driva frågor om alla människors lika värde. Vi får aldrig glömma människovärdet – oavsett vilken bakgrund de har.

Vad ser du fram emot i ditt riksdagsarbete?
– Precis allt! Det är ett privilegium att få arbeta med hjärtefrågor på heltid. Jag är både glad och ödmjuk inför uppdraget, men framför allt lovar jag både mig själv och alla väljare att förvalta förtroendet på bästa sätt.

Rekommendera en bok, film eller tv-serie!
– Senaste boken jag läste var Visselblåsaren av John Grisham som var riktigt bra. Har man inte sett The Crown på Netflix bör man även göra det.

Läs mer om Arman här.