Se alla

Sök praktik hos Liberalerna på riksdagen för hösten 2020

Måndag 4 maj 2020

Är du en samhällsintresserad liberal? Vill du veta mer om hur det politiska arbetet i riksdagen går till? Passa i sådana fall på att söka praktikplats hos Liberalernas parti- och riksdagskansli!

OBS! Liberalerna följer noggrant myndigheternas föreskrifter och allmänna råd till följd av covid-19 och anpassar arbetsförhållandena enligt dessa. Beroende på händelseutvecklingen kan praktiken därför komma att bedrivas till betydande del på distans. I likhet med övriga medarbetare har du dock en fast arbetsplats på Liberalernas kansli i riksdagshuset i Stockholm, och vissa arbetsuppgifter kommer att utföras på kansliet.

Liberalerna erbjuder två praktikplatser vid partiets parti- och riksdagskansli. Utredargruppen erbjuder terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, gärna på masternivå. Kommunikationsavdelningen erbjuder även praktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, journalistisk högskoleutbildning eller yrkeshögskola inom kommunikation. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som praktikant hos oss får du prova på arbetsuppgifter av kvalificerad utredningskaraktär i vår utredarstab, eller mediehantering och planering av medie- och sociala medieinsatser på vår kommunikationsavdelning. I arbetsuppgifterna kan ingå att analysera och rapportera om en statlig utredning eller att ta fram underlag för en debattartikel eller pressmeddelande. Omvärldsbevakning och omvärldsanalys ingår också i arbetsuppgifterna du får prova på.

Vi vill ha din ansökan senast den 17 maj och kallar löpande till intervjuer via digitala verktyg. Praktikstart sker i enlighet med universitetets kalenderhalvår, motsvarande 30 högskolepoäng (vi är liberala och undantag kan följaktligen ske). Ideellt engagemang är meriterande i urvalsprocessen. Skicka din ansökan (max en A4), kontaktuppgifter till din praktiksamordnare samt ditt CV till: [email protected]

För mer information kontakta Martin Andreasson, kanslichef vid riksdagskansliet ([email protected]) eller Björn Lundberg, utredare och ansvarig i processen, e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!