Se alla

Praktisera på Liberalernas parti- och riksdagskansli

Tisdag 17 oktober 2017

Är du en samhällsintresserad liberal? Vill du veta mer om hur det politiska arbetet i riksdagen går till? Då är du välkommen att söka praktikplats på Liberalernas parti- och riksdagskansli.

Vi erbjuder terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, gärna på masternivå. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som praktikant hos oss – vi tar emot två praktikanter/termin – får du prova på arbetsuppgifter av kvalificerad utredningskaraktär i vår utredarstab, eller mediehantering och planering av medieinsatser i vår presstab. I arbetsuppgifterna kan ingå att analysera och rapportera om en statlig utredning eller att ta fram underlag för en debattartikel eller pressmeddelande. Omvärldsbevakning och omvärldsanalys ingår också i arbetsuppgifterna du får prova på.

Vi vill ha din ansökan senast den 15 november och kallar löpande till intervjuer. Ideellt engagemang är meriterande i urvalsprocessen. Skicka din ansökan (max en A4), kontaktuppgifter till din praktiksamordnare på din institution, samt ditt CV till: [email protected]

För mer information kontakta:
Johanna Elgenius, biträdande partisekreterare, telefon 0733-676651, e-post [email protected] eller
Rebecca Bengtsson, utredare och ansvarig i processen, telefon 073-096 64 16, e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!