Se alla

Praktik hos Karin Karlsbro på Liberalernas kansli i Europaparlamentet under vårterminen 2020

Fredag 25 oktober 2019

Är du en samhällsintresserad liberal? Brinner du för EU-frågor? Vill du lära dig mer om hur det politiska arbetet i Europaparlamentet går till? Då är du välkommen att söka praktikplats hos Karin Karlsbro på Liberalernas kansli i Bryssel.

Som praktikant får du prova olika moment. Arbetsuppgifterna anpassas efter praktikantens erfarenheter men tangerar lagstiftningsarbetet och den politiska utvecklingen i parlamentet och i utskotten men omfattar också press- och kommunikation, omvärldsbevakning samt en hel del administrativa arbetsuppgifter.

Vi söker någon som är i slutet av sin utbildning, med fördel på masternivå. Du är noggrann, nyfiken, självständig och har ett gott omdöme. Du tycker om att samarbeta och trivs att arbeta i ett högt tempo i en internationell miljö där förutsättningarna ändras. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett absolut krav, men vi ser gärna att du även kan franska.

Du delar självklart Liberalernas värderingar. Praktiken sker vid Liberalernas kansli i Europaparlamentet i Bryssel men resor till Strasbourg kan förekomma. För praktiken utgår ersättning men du som praktikant är själv ansvarig för att finansiera resor och boende. Under vårterminen kommer det finnas två praktikplatser vid Liberalernas Brysselkansli.

Vi vill ha din ansökan senast den 15 november 2019. Skicka din ansökan; ett personligt brev, samt CV till: [email protected]

Välkommen med din ansökan!