Se alla

Martin Melin, ny rättspolitisk talesperson

Torsdag 7 mars 2024

Vi är glada över att presentera Martin Melin som ny rättspolitisk talesperson för Liberalerna. Martin engagerade sig i Liberalerna 2016 och har sedan tidigare över 30 års erfarenhet av att ha arbetat som polis. 

Polisyrket är en viktig fråga för Liberalerna och framförallt hur man ska göra det mer attraktivt. Som ny rättspolitisk talesperson presenterar Martin två nya förslag.

  • Det ska löna sig att ta arbetspass på obekväma tider. Liberalerna vill att OB-tilläget ska höjas med hälften. Det ska vara lönsamt att arbeta en fredag kväll istället för att få vara hemma med familjen.
  • Poliser som arbetar med grov brottslighet är en utsatt arbetsgrupp. Poliser arbetar dagligen för att vi i samhället ska känna oss trygga, nu vill Liberalerna se till att öka deras trygghet. Vi vill därför att deras adresser ska vara skyddade så att det inte går att söka upp deras information på söksidor. 

– Här presenterar vi två konkreta förslag för att förbättra för Sveriges poliser, som jobbar dag och natt för att vi alla ska vara trygga och säkra, säger Martin Melin.