Se alla
Maria Arnholm

Maria Arnholm lämnar Riksdagen – blir ny landshövding i Kronoberg

Fredag 10 januari 2020

Den 1a februari kommer Maria Arnholm att tillträda som ny landshövding i Kronobergs län. Liberalernas kommunikationsavdelning satte sig ned och pratade med Maria om hennes tid i partiet.

Grattis till den nya tjänsten. Hur känns det?
Tack så mycket. Det känns väldigt fint att få bli en del av demokratins hårda kärna och tillhöra de tjänstemän som genomför och följer upp regeringens och riksdagens beslut. Det känns också spännande att bli landshövding för Kronobergs län som är en stark region inom såväl kultur, sport och inte minst företagande.

Du var under flera år partisekreterare. Vad var det roligaste med den tjänsten?
Jobbet som partisekreterare innebar att jag fick resa runt mycket i Sverige. Jag tänker tillbaka med värme på alla er liberaler som jag har fått samarbeta med. Allra roligast var det på våra riksmöten.

Vad har den största utmaningen under din tid i Liberalerna?
Det mest utmanade och viktiga är att tillsammans med partiet lösa den svåraste parlamentariska situation som vi någonsin har haft i Sverige. Jag är nöjd över hur vi trots allt lyckades lösa den genom januarisamarbetet och över den interna krävande process som vi genomförde tillsammans. Men mest är jag förstås nöjd med den liberala politik som vi fick igenom och som nu genomförs.

Om du får välja höjdpunkter. Vad är du mest stolt över?
Det finns flera saker under min tid i partiet som jag är stolt över. För att nämna några så är jag oerhört stolt över namnbytet från Folkpartiet till Liberalerna. En annan sak är hur vi tillsammans som parti började värva nya medlemmar och växte i medlemsantal. Vi startade också nya arbetsreformer, framförallt började vi knacka dörr och samtala med våra väljare. Sist men inte minst är jag stolt över att vi höjde nivån på våra utbildningar och hur vi startade den liberala ledarakademin för kvinnor. 

När du lämnar dina uppdrag i partiet. Finns det någonting som du kommer du att sakna lite extra?
Jag kommer främst att sakna den dagliga kontakten med alla härliga liberaler runtom i landet.

Har du någon hälsning till alla liberaler runt om i landet?
Sträck på er, för ni ska veta att Liberalerna behövs. Vi har mycket att vara stolta över och många viktiga fråga framför oss. Så se till att fortsätt värva medlemmar och knacka dörr!

Från Liberalernas sida vill vi tacka Maria Arnholm för hennes tid och insatser i partiet. Stort lycka till i nya rollen som landshövding!
Du även läsa Nyamko Sabunis personliga hälsning till Maria Arnholm på Nyamkos facebooksida.