Se alla
Högdalen centrum

Liberalerna presenterar Förortslyftet

Tisdag 8 juni 2021

Idag presenterade Nyamko Sabuni tillsammans med Liberalernas integrationspolitiska talesperson, Robert Hannah, Förortslyftet- Liberalernas plan för att Sverige inte ska ha några utsatta områden 2030.

Här kan du se pressträffen i efterhand.

Efter två års arbete har Liberalernas projekt Förortslyftet nu gått i mål. Det är en liberal reformagenda med hundratals förslag om hur Sverige ska vara möjligheternas land för alla.

Målet är att vi 2030 inte har några utsatta områden i Sverige. Utvecklingen ska löpande följas upp med nyckeltal inom de områden planen omfattar. Sverige behöver en plan för att alla, oavsett var man bor, ska ha tillgång till trygga livsvillkor, bra skolor, möjligheter att kunna försörja sig själva och att bli delaktiga i samhället. Samhället måste ta tillbaka kontrollen över alla områden där kriminella gäng idag sprider våld och rädsla. Detta ska ske i nära samarbete med myndigheter, lokala aktörer, fastighetsägare och medborgare. Det krävs breda åtgärder, långsiktighet, fler poliser och skärpt lagstiftning för att öka tryggheten och minska kriminaliteten i utsatta områden.

Reformpaket med nya förslag för att få bort utsatta områden har nu presenterats inom fem områden: lag och ordning, utbildning, tryggare områden, egen försörjning och demokratiska. Här kan du läsa Förortslyftet i sin helhet.