Se alla

Haddad (FP): Resurser måste till så att terroristerna kan lagföras

Fredag 28 augusti 2015

Liberalerna liberalernas riksdagsledamot i justitieutskottet, Roger Haddad, kommenterar idag regeringens reviderade strategi mot terrorism.

– Först och främst anser jag att det är ett steg i rätt riktning. Det är viktigt att vi vidtar åtgärder mot terrorism. Flertalet av förslagen som presenterades har Liberalerna länge drivit i riksdagen, inte minst frågan om att resor och stridande för en terroristorganisation ska kriminaliseras, säger Roger Haddad.

– Liberalerna vill dock gå längre. Vi kommer i vår budget öronmärka extra resurser för att betydligt fler åklagare ska kunna anställas vid Riksenheten för säkerhetsmål. Idag arbetar endast tre personer med att analysera material och information. De kan omöjligt granska de över 300 personer som på ett eller annat sätt har rest för att delta i terrorismens namn. Resurser måste till så att terroristerna kan lagföras, fortsätter Haddad.

– Strategin borde innehålla fler förebyggande åtgärder. Jag saknar satsningar mot skolor och ett besked kring om Sverige ska delta i Europols aktion på sociala medier för att förhindra rekrytering och radikalisering på nätet, avslutar Haddad.

Kontakt:
Roger Haddad (FP)
Rättspolitisk talesperson
Ledamot av Justitieutskottet
0708-18 28 65

Liberalernas pressjour: 070-8549020