Se alla

Erik Ullenhag (FP): Regeringen saknar reformidéer för fler jobb

Onsdag 26 augusti 2015

Kommentar från Erik Ullenhag, ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna, med anledning av regeringens pressträff om budgetnyheter idag.

– Budgeten är en misslyckad skatteväxling. Man ger 10 miljarder med den ena handen. Problemet är att man nu förbereder skattehöjningar på runt 50 miljarder med den andra. Det blir dyrare att åka bil, man försämrar ROT och RUT samt gör det dyrare att anställa såväl yngre som äldre. Man kommer höja skatterna mer än vad någon regering gjort de senaste 20 åren. Det leder till färre jobb.

– Regeringen saknar helt reformidéer för fler jobb. I brist på idéer återgår man till klassisk socialdemokratisk politik. Man bygger ut transfereringssystemen, återinför plusjobb, kunskapslyft och bostadssubventioner och finansierar det med höjda marginalskatter. Idélösheten visar sig som tydligast då den enskilt största satsningen i politikområdet ”Fler och växande företag” handlar om att rusta upp Göta Kanal. Det är tyvärr konsekvensen av en oförberedd regering.

– Budgetens största utgift är att återinföra byggsubventioner, som ingen vill ha, och som vi utan framgång prövat från och till i Sverige under 70 års tid. Bostadsmarknaden behöver mer marknad, inte mindre.

Kontakt:
Liberalernas pressjour: 070-8549020