Se alla

Gulan Avci ny partisekreterare för Liberalerna

Måndag 17 oktober 2022

Gulan Avci, riksdagsledamot från Stockholm, har idag utsetts till ny partisekreterare för Liberalerna.

– Jag är glad att Gulan Avci har tackat ja till att tillträda som ny partisekreterare för Liberalerna. Gulan har ett stort engagemang för integration, jämställdhet och kampen mot hedersförtryck. Utöver sitt stora sociala engagemang och mångåriga arbete som riksdagsledamot har hon bred förankring i den liberala partiorganisationen, säger partiledare Johan Pehrson.

– Liberalerna är partiet som har lösningarna på samhällsproblemen och för att stärka friheten i hela samhället. Under kommande fyra år kommer vi fortsätta driva liberal politik och jag ser fram emot att tillsammans med alla förtroendevalda och medlemmar fortsätta arbetet för ett mer liberalt Sverige. säger Gulan Avci om sin nya roll som partisekreterare

Fakta om Gulan Avci
Gulan Avci är riksdagsledamot från Stockholm. Redan 2009 var hon statsrådsersättare i riksdagen, sedan 2018 är hon ordinarie riksdagsledamot . Hon är 45 år, har två söner och är tjänstledig från rollen som banktjänsteman. Tidigare har Avci bland annat varit skattepolitisk och jämställdhetspolitisk talesperson för Liberalerna samt ordförande för Liberala Kvinnor. Hon har också varit vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet.