Se alla

Gulan Avci ny jämställdhetspolitisk talesperson för Liberalerna

Tisdag 1 mars 2022

Liberalernas partiledning har utsett Gulan Avci till ny jämställdhetspolitisk talesperson.

Jag är hedrad att få förtroendet att leda Liberalernas jämställdhetsarbete. Jämställdhet är grunden för frihet och jag ser fram emot att under kommande valrörelse fokusera på ett jämställt Sverige för alla, säger Gulan Avci.

Gulan Avci är riksdagsledamot, ledamot i skatteutskottet och var mellan åren 2014-2019 ordförande för Liberala Kvinnor. Gulan har breda erfarenheter från att arbeta med jämställdhetsfrågor. Det handlar både om frågor som rör kvinnors ekonomiska frihet som integrations- och hedersfrågorna och Avci har tidigare sagt att hedersfrågan är vår tids största frihetskamp.

Att Gulan Avci vill ta den viktiga rollen i att driva jämställdhetsfrågan framåt gör mig glad. Det är oacceptabelt att jämställdheten backar inom flera områden. Det är tydligt att jämställdheten behöver en ny och borgerlig regering. Med Gulans starka röst för alla de som fallit offer för ojämställdhet, våld och förtryck har vi rätt person på rätt plats, säger Liberalernas partiledare, Nyamko Sabuni.

Cecilia Elving har bett att få lämna posten för att kunna fokusera på sin roll som regionpolitiker. Cecilia är idag och fortsatt ordförande för Liberala Kvinnor och toppar Stockholms stads listor till Region Stockholm.

Det har varit roligt och meningsfullt att få leda Liberalernas jämställdhetskamp under den utmanande tid som följt av pandemin. Jag kommer att fortsätta kampen för att svensk jämställdhet måste gälla alla i mina andra roller och ser fram emot att samarbeta med Gulan, säger Cecilia Elving.