Se alla

Barbro Westerholm får utmärkelse för sitt beundransvärda engagemang

Tisdag 14 oktober 2014

Forska!Sveriges utmärkelse till årets politiker 2014 går till Barbro Westerholm (FP). Hon får utmärkelsen för sitt beundransvärda engagemang och kraftfulla agerande inom forskningsfrågor som berör människors livsresa med utgångspunkten att alla individer är olika. Utmärkelsen delas ut i samband med Forska!Sverige-dagen den 15:e oktober på Uppsala slott.

Liberalernas riksdagsledamot Barbro Westerholm har tilldelats Forska!Sveriges årliga utmärkelse för den politisk beslutsfattare som gjort stora bedrifter för den medicinska forskningen.

– Barbro Westerholms kraftfulla arbete för att stärka medicinsk forskning och dra nytta av den med syfte att öka hälsan hos alla medborgare har varit och är fortfarande mycket viktigt för enskilda människor, såväl som för Sveriges utveckling, säger Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare för Forska!Sverige.

– En sådan här utmärkelse är viktig för att man skall fortsätta att driva olika frågor i politiken. Den fråga jag har högst upp på forskningslistan är forskning kring värdet av livserfarenhet i arbetsliv och civilt samhälle, säger pristagaren Barbro Westerholm.

Läs hela pressmeddelandet här