Se alla

Liberalernas JA-kansli slutar när Januariavtalet upphör

Tisdag 22 juni 2021

Riksdagens misstroende innebär att Januariavtalet upphör och därmed att Liberalernas fem tjänstemän i Regeringskansliet slutar.

”Jag är oerhört tacksam för det viktiga arbete som Liberalernas tjänstemän vid JA-kansliet genomfört. De har senaste två åren bidragit till att Sverige tagit steg mot liberala reformer som en tioårig grundskola, språkkrav för medborgarskap och skärpta lagar mot hedersrelaterat våld och förtryck. Vårt arbete för en bättre skola och effektivare integration fortsätter i riksdagen och förhoppningsvis i en kommande borgerlig regering”, säger Liberalernas gruppledare Johan Pehrson.

”Att Liberalernas JA-kansli upphör när januariavtalet upphör är självklart och helt odramatiskt. Det har varit en intensiv tid för hela kansliet att förhandla viktiga beslut som att värna LSS, reformera LAS, förbättra skolan och inte minst budgetar för att hantera Coronakrisen som drabbat Sverige. Jag känner en stor stolthet för allas insatser”, säger Sophia Metelius, som varit chef för Liberalernas JA-kansli.