Se alla

Liberalerna går i oberoende opposition

Tisdag 6 juli 2021

Liberalernas riksdagsgrupp har ikväll beslutat att rösta rött till Stefan Löfven i morgondagens statsministeromröstning. Vi går in i en roll som konstruktiv kraft i opposition mot ett regeringsunderlag som inte ger Sverige den nya start och den nya riktning vårt land behöver.

Efter de senaste dagarnas besked från Centerpartiet och Vänsterpartiet om att stötta en ny socialdemokratiskt ledd regering är det sannolikt att Stefan Löfven imorgon kommer att återinträda som statsminister.

Skulle det ske vore det en missad chans till maktskifte. Sverige behöver en liberal och borgerlig regering som sätter skolan först och har rätt lösningar för integrationen.

Imorgon går Liberalerna därför i oberoende opposition. Lägger regeringen fram propositioner i riksdagen som vi tycker vore bra för Sverige kommer vi rösta ja – lägger de fram förslag som är dåliga för Sverige kommer vi rösta nej.

Vi kommer att använda det dryga året fram till nästa val för att fortsätta utveckla vår politik och vårt liberala erbjudande om ett maktskifte efter nästa val. Det är så vi skapar ett möjligheternas land för alla.

Nyamko Sabuni 2021-07-06