Se alla

Malin Danielsson

Riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Riksdagsledamot för Stockholms län

Ledamot i konstitutionsutskottet

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund. 
Liberal, feminist och mamma. Född och uppvuxen i Halmstad. Huddingebo sedan 20 år tillbaka. Obotlig optimist som bryr mig om de som inte har samma frihet och möjligheter som jag har.

Varför engagerade du dig politiskt?
Jag har alltid varit engagerad men tog klivet och blev medlem i Liberalerna när jag väntade mitt första barn eftersom jag vill vara med och påverka så att han och alla andra barn skulle få en bra skolgång.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land?
Människor som känner frihet och framtidstro skapar sina egna möjligheter. Vi måste frigöra den kraften hos fler genom bra utbildning, möjlighet att börja om när man förlorat jobbet eller något annat gått snett och ett politiskt ledarskap som visar att klimatkrisen går att lösa och att framtiden alltid är ljusare.

Vilken är den största politiska utmaningen som Sverige står inför kopplat till ditt område? 
Arbetslösheten är den största utmaningen och framförallt måste vi bryta negativa spiraler. För ett barn som aldrig ser sina föräldrar gå till jobbet är det lätt att tron på framtiden sviktar. Därför är det viktigt att fler kan få känna stoltheten det innebär att ha ett jobb och kunna försörja sig själv och sin familj.

Vilka yrken har du provat på?
Servitris, städare, kanslichef, kommunikatör, kommunalråd och många fler.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Kontaktuppgifter

...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker