Se alla

Malin Danielsson

Riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Riksdagsledamot för Stockholms län

Ledamot i arbetsmarknadsutskottet

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund. 
Liberal, feminist och mamma. Född och uppvuxen i Halmstad. Huddingebo sedan 20 år tillbaka. Obotlig optimist som bryr mig om de som inte har samma frihet och möjligheter som jag har.

Varför engagerade du dig politiskt?
Jag har alltid varit engagerad men tog klivet och blev medlem i Liberalerna när jag väntade mitt första barn eftersom jag vill vara med och påverka så att han och alla andra barn skulle få en bra skolgång.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land?
Människor som känner frihet och framtidstro skapar sina egna möjligheter. Vi måste frigöra den kraften hos fler genom bra utbildning, möjlighet att börja om när man förlorat jobbet eller något annat gått snett och ett politiskt ledarskap som visar att klimatkrisen går att lösa och att framtiden alltid är ljusare.

Vilken är den största politiska utmaningen som Sverige står inför kopplat till ditt område? 
Arbetslösheten är den största utmaningen och framförallt måste vi bryta negativa spiraler. För ett barn som aldrig ser sina föräldrar gå till jobbet är det lätt att tron på framtiden sviktar. Därför är det viktigt att fler kan få känna stoltheten det innebär att ha ett jobb och kunna försörja sig själv och sin familj.

Vilka yrken har du provat på?
Servitris, städare, kanslichef, kommunikatör, kommunalråd och många fler.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Nej vi ska varken ha samvetsfrihet eller några KD-avtal. Rätten till abort är en grundläggande rättighet som borde skyddas i grundlagen.

En sorgens dag för kvinnor i USA. Dags för Sverige att grundlagsskydda aborträtten.

Vi jobbar verkligen gata för gata, kvarter för kvarter i Stockholm. Det tillsammans med insatserna från @JohanPehrson ger resultat. Laddad för valspurt!

”Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå en kvinna”. Sjukt uttalande av en folkvald. Sunkig kvinnosyn går att hitta överallt i vårt samhälle oavsett inkomst, hudfärg eller andra förklaringsgrunder som hörs i debatten. En sak har männen som slår gemensamt: förakt för kvinnor.

Idag har riksdagen äntligen fattat beslut om att pappamånaderna faktiskt ska gälla alla som är föräldralediga, även de som ersättning på grundnivå.

Man kan tro att vi blir mer och mer jämställda i vårt föräldraskap i Sverige men faktum är att 2021 tog papporna ut en mindre ...andel föräldradagar än tidigare och bröt den långsamt uppåtgående trend vi haft de senaste 14 åren. Dessutom ökade lönegapet mellan kvinnor och män återigen till kvinnors nackdel samma år.

Att dela på föräldraledigheten är bra. Det är bra för mammorna, papporna och för barnen. Det är bra för jämställdhet och kvinnors ekonomiska frihet.

Länk till mitt inlägg i debatten igår hittar du nedan i kommentarerna👇

Kontaktuppgifter

...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker