Se alla

Nylander (L): Skåne behöver fler poliser – inte mångmiljonsbesparing

Fredag 13 januari 2017

Under torsdagskvällen sköts en 16-årig pojke till döds i Malmö. Detta var den andra dödsskjutningen under januari som skett i Malmö och det har inträffat flera andra skjutningar i staden under januari. Liberalernas ordförande i Skåne tillika gruppledare i riksdagen, Christer Nylander, är kritisk till regeringens passivitet och Polisens ledning.

– Först och främst går mina tankar till offren och deras anhöriga. Det grova våldets konsekvenser är brutala och när det leder till att människor dör är det än mer allvarligt och sorgset. Polisregion Syd, där Malmö ingår, har fått ett besparingskrav på sig på närmare 100 miljoner kronor under 2017. Med en ökad kriminalitet och brottslighet måste Polisen får mer resurser – inte mindre, säger Christer Nylander (L).

– Liberalerna vill tillföra 1 miljard redan under 2017 och 2 500 nya poliser i Sverige varav 330 ska placeras i Skåne. Dessa förslag har den socialdemokratiska regeringen röstat nej till. En passiv regering och en svag polisledning kommer aldrig att lösa de problem Malmö har. Det krävs mer resurser och fler poliser, avslutar Nylander.