Se alla

Regeringen skjuter integrationsproblemen på framtiden

Tisdag 20 september 2016

I dag har regeringen presenterat budgeten för 2017. Budgeten presenteras i en tid då Sverige har flera stora utmaningar. Över 160 000 människor sökte asyl i Sverige under 2015 vilket skapar utmaningar för Sverige.

– Regeringen skjuter integrationsproblemen på framtiden. I ett läge då det kommer många nyanlända med låg utbildning saknar regeringen helt och hållet reformer för enkla jobb. Därför behövs det lägre ingångslöner. Det är bättre med ett jobb med en lägre ingångslön än sysslolöshet och bidragsberoende, säger Mats Persson, Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson.

Regeringen höjer skatten på arbete och med regeringens budget kommer Sverige att ha världens högsta marginalskatter.

– Magdalena Andersson går fram med ofinansierade bidragshöjningar, samtidigt som man höjer skatten för breda grupper i Sverige. I ett enda penseldrag betraktas nu 150 000 svenskar som höginkomsttagare som inte ens får behålla hälften av den sista intjänade hundralappen. Det handlar om poliser, ingenjörer och barnmorskor. Vi är ett parti som står upp för det strävsamma Sverige där utbildning och ansvarstagande ska löna sig, säger Mats Persson.