Se alla
Mats Persson pension

Nu förlängs omställningsstöden

Onsdag 24 mars 2021

När vaccineringen mot covid-19 fått effekt är det viktigt att så många jobb och företag som möjligt finns kvar. Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson, Mats Persson presenterar idag att omställningsstöden till aktiebolag, enskilda näringsidkare och handelsbolag med minst en delägare förlängs så att de även täcker maj och juni 2021. För att lindra de ekonomiska konsekvenserna som coronapandemin har medfört på grund av smittskyddsåtgärder gäller nu stöden i totalt 16 månader, från mars 2020 till juni 2021.

Stöden delas ut under samma förutsättningar som tidigare meddelat, att företag som förlorat mer än 30 procent av omsättningen jämfört med samma månad 2019 har rätt till stödet som täcker upp till 90 procent av tappet för små företag och motsvarande siffra för större företag är 70 procent.

Det betyder att man får väldigt stor del av sina kostnader täckta av staten. Det är viktigt eftersom många ser sina livsverk nu gå i kras på grund av coronakrisen, säger Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson till DN.

Läs mer här.