Se alla

Nu förlängs lokalhyresstödet

Onsdag 19 maj 2021

Hyresstödet för första och andra kvartalet 2021 innebär att den fastighetsvärd som väljer att sänka den fasta lokalhyran för hyresgäster i utsatta branscher kan söka stöd för att kompensera en del av lokalhyresnedsättningen. Den statliga kompensationen är 50 procent av den nedsatta fasta hyran. Nu föreslås det förlängas så att det även gäller för kvartal tre.

Ett antal branscher och företag har det brutalt tufft just nu. Stor del av svensk ekonomi går bra just nu men det finns vissa branscher, som hotell och restaurang, som har det svårt nu. Då behövs de här stöden innan vaccinationen är färdig, säger Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson, Mats Persson, till TT.

Tidigare har en förlängning av stödet aviserats och nu går Liberalerna tillsammans med regeringen och Centerpartiet fram med ännu en förlängning av stödet. Lokalhyresstödet riktar sig i första hand till verksamhet som är konsumentnära. Även tjänsteverksamhet som bygger på fysisk närhet mellan producent och konsument omfattas. Stödet riktas till vissa företag i detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen, och till vissa andra verksamheter.

Läs mer här.