Se alla

Möten på Östermalm

Måndag 19 oktober 2015

Liberalernas lokalavdelning på Östermalm i Stockholm är mycket engagerade i samtalskampanjen om tiggeri, med tre möten under oktober:

Den 6 oktober var Socialförvaltningen i Stockholm Stads EU-grupp på plats för att berätta om de romska tiggarnas situation och om socialförvaltningens arbete.

Den 15 oktober arrangerade man ett studiebesök på härbärget Vinternatt för att öka sina kunskaper kring tiggeriet och de insatser som görs för tiggarna. Vinternatt är ett nattöppet akutboende för EU/EES-medborgare och tredjelandsmedborgare som drivs och finansieras av Stockholms Stadsmission i samverkan med Stockholms Stad, Frälsningsarmén och Filadelfiakyrkan.

21 oktober: Vad kan vi göra åt tiggeriet? – Värdighet här, åtgärder där!
Möte med Lennart Eriksson, grundare av Hoppets Stjärna, som bl.a berättar om Stella, en av tusentals fattiga romer som i år har setts tigga på Sveriges gator. Hon är mamma, mormor och farmor, men de som passerar henne ser bara en enda sak: En tiggare. Vissa blir obekväma av hennes närvaro, andra känner sig rentav provocerade. Hennes fattigdom sticker i ögonen.

Läs mer på Facebook