Se alla

Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro söker politiskt sakkunnig

Torsdag 20 augusti 2020

Liberalernas kansli i Bryssel söker just nu en politiskt sakkunnig till vår Europaparlamentariker Karin Karlsbro med tillträde snarast. Brinner du för liberal politik, har erfarenhet av politiskt arbete och vill vara med och fördjupa Europasamarbetet är du den vi söker.

Tjänsten omfattar alla de områden Karin Karlsbro arbetar med i parlamentet, handels- och miljöpolitik samt demokratiutveckling, men är särskilt inriktad på rättsstatsfrågor och mänskliga rättigheter. Till största delen kommer arbetsuppgifterna att fokusera på lagstiftningsarbetet och den politiska utvecklingen i utskotten men också beröra press- och kommunikation, omvärldsbevakning samt administration.  

Du har en relevant akademisk examen, till exempel juridisk, är väl insatt i europeisk och svensk politik. Vi ser mycket gärna att du har erfarenhet av arbete på internationell nivå. Du är en god strateg, noggrann och har lätt för att snabbt ta ställning i nya frågor. Du är självständig och har ett gott omdöme. Du tycker om att samarbeta och trivs att arbeta i ett högt tempo i en miljö där förutsättningarna ändras. Du är en mycket van skribent. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett absolut krav, men vi ser gärna att du har kunskaper i franska och andra europeiska språk. 

Du delar självklart Liberalernas värderingar. Brysselkansliets arbete sker i nära samverkan med Liberalerna. Tjänsten är placerad i Europaparlamentet i Bryssel och under vissa perioder arbetar kansliet i Strasbourg. Tillträde snarast.  

Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 augusti 2020 till [email protected]