Se alla

Liberalerna söker en person som ska bidra till att genomföra Liberalernas ekonomiska politik

Tisdag 17 mars 2020

Liberalerna söker en person som tillsammans med Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson ska genomföra Liberalernas ekonomiska politik inom ramen för Januariavtalet. Det handlar om att planera, samordna och företräda Liberalerna i det löpande budgetarbetet och förhandlingarna inför budgetpropositionen. Tjänsten omfattar även visst chefsuppdrag liksom ansvar för genomförandet av andra av Januariavtalets frågor.

Vi söker dig som har erfarenhet av ekonomisk politik från exempelvis akademiska studier, arbete på myndighet eller intresseorganisationer. Viss erfarenhet av skattefrågor är meriterade. Du har sannolikt en examen i nationalekonomi, statsvetenskap, juridik eller motsvarande samt yrkesmässig erfarenhet av utredningsarbete. Särskilt meriterade är erfarenhet från Regeringskansliet framförallt arbete på Finansdepartementet, alternativt som budgetsamordnare eller motsvarande på ett fackdepartement. Du har erfarenhet av projektledning eller en samordnade funktion och har förståelse för hur det är att verka i en politiskt styrd miljö. Arbetet förutsätter både en hög analytisk förmåga och förmåga att förhandla. Arbetet präglas periodvis av en mycket hög arbetsbelastning.

Vi förutsätter att du har liberala värderingar. Erfarenhet från politiskt arbete inom Liberalerna eller inom annat parti är meriterande men inte ett krav.

Tillträde sker så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen in med din ansökan senast den 27 mars inklusive CV och personligt brev till [email protected] Vi kommer att behandla din ansökan strikt konfidentiellt.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Sophia Metelius, chef för Liberalernas samordningskansli på 073-021 20 09 eller Erik Scheller, chef för partiledarstaben på 072-506 58 60.