Se alla

Ett år kvar till Europaparlamentsvalet

Fredag 9 juni 2023

Den 9 juni 2024 hålls nästa val till Europaparlamentet. Då har vi och alla andra EU-medborgare möjlighet att välja vilka som ska representera oss i Europaparlamentet.

Liberalerna är det parti som är mest Europavänligt och vi bryr oss om Europasamarbetet varje dag, året om. Det finns många skäl att älska EU. Här är några:

Mer stöd till Ukraina. När vi samarbetar kan vi ge Ukraina mer militärt, ekonomiskt och humanitärt stöd, så att Putins anfallskrig kan stoppas och landet byggas upp igen. Ukraina bör så snart det är möjligt bli medlem i EU.

Bättre åtgärder för klimatet. EU är världens viktigaste klimat- och miljöorganisation. Sverige och EU ska fortsätta ha höga ambitioner och satsa på koldioxidlagring, ett stabilt energisystem och rena hav.

Mänskliga rättigheter för alla. EU behöver få på plats regler så att de mänskliga rättigheterna garanteras för alla unionens medborgare. Inga EU-länder ska tillåtas begränsa HBTQ-personers eller andra minoriteters rättigheter.

Stärkt konkurrenskraft. Fler frihandelsavtal behöver förhandlas klart. Mer handel mellan länder bidrar till ökat välstånd i både Sverige och resten av världen. Med euron skulle svenska företags konkurrenskraft stärkas.