Se alla

Bristen som lamslår vården

Måndag 7 maj 2018

Bristen på sjuksköterskor, framför allt specialistsjuksköterskor gör att det blir trångt på sjukhusen och att patienter får vänta länge på vård. Om inget görs kommer detta fortsätta lamslå svensk hälso- och sjukvård i decennier. Det behövs en nationell kraftansträngning för att utbilda fler specialistsjuksköterskor.

Liberalerna föreslår en nationell modell för specialistutbildning och satsar därtill en halv miljard i vår budgetmotion i riksdagen. Regeringens oprecisa och alltför allmänna åtgärder ger inte effekt. Det krävs ett betydligt mer handfast grepp.

Liberala sjukvårdsreformer behövs för att stärka såväl personalens som patienternas frihet. Bra arbetsmiljö och arbetsvillkor i vården ger en bra vård och god vårdmiljö åt patienterna.
Detta skriver Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson, Mats Persson tillsammans med partiets sjukvårdspolitiska talespersoner, Anna Starbrink och Bengt Eliasson samt Jens Sundström opositionsregionråd i Norrbotten i Norrbottenskuriren. Läs hela debattartikeln här