Se alla

5 miljarder mer i stöd till företag

Fredag 19 februari 2021

Liberalerna fortsätter stå upp för jobb och företag som drabbats av coronapandemin. Idag kan Mats Persson presentera ytterligare fem miljarder kronor i stöd till företag som drabbats hårt ekonomiskt. Nu förlängs omställningsstöden så att de även täcker mars och april 2021 och gäller för aktiebolag, handelsbolag samt enskilda näringsidkare. Stödet gäller precis som tidigare de företag som minskat omsättningen med minst 30 procent.  Stödet ger företaget en möjlighet att få 90 procent av sina fasta kostnader täckta. Detta gäller för företag med mindre än 50 anställda och för större företag gäller 70 procent av de fasta kostnaderna.

För att undvika massarbetslöshet gäller det också att dessa pengar når de företag som är i störst behov. Regeringen måste därför at ansvar och garantera att ansvariga myndigheter betalar ut stödpengarna i tid.

– Vi måste rädda företag i det här läget när vissa branscher har det brutalt tufft och kämpar varje dag för att överleva, säger Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson, Mats Persson till TT.

Läs mer om stödet här.