Logotyper och designmanual

Fler möjligheter

Bilder och mallar

Besök gärna vårt bildarkiv där du hittar pressbilder, blåklintsbilder samt fler varianter av logotypen för digital användning. Om du är medlem i Liberalerna, hittar du alla bilder samt mallar för Word och Powerpoint på Insidan. Gå in på Filer, välj Liberalernas Riksorganisation och Grafisk profil.

Pressbilder och blåklint

Allt du behöver: men bara för medlemmar

Prylar och trycksaker

Här kan du köpa liberalt material

I Liberalernas prylshop finns knappar, pins, skyltar, flaggor, ballonger och kläder med den nya logotypen. I vårt webbtryckeri beställer du trycksaker: flygblad, foldrar, skyltar och kontorsmaterial. Här kan du också göra egna flygblad, affischer, skyltar och rollups. Välkommen in och handla!

För att använda webbtryckeriet behöver du en inloggning. Läs mer här!

Liberala prylar och kläder

Köp färdigt eller skapa själv

Lib_blaklint_1+logo_c_16-9

Liberalerna hette tidigare Folkpartiet Liberalerna, men bytte namn i november 2015. I april 2016 presenterade vi vår nya logotyp.

– Vi är så glada och stolta över vårt partinamn och vår nya partibeteckning (L), sade Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm. Ett tydligt L som i Liberalerna var därför ett enkelt och självklart val.

Liberalerna bildades ur den svenska rösträttsrörelsen, som hade blåklinten som symbol. Den kampen för frihet och jämställdhet är ett arv som vi är stolta över. Därför är blåklinten en viktig del av den nya grafiska profilen. Men vi går nu ifrån att avbilda den grafiskt, och arbetar istället genomgående med bilder på levande blåklint.

 

Blåklinten

En blomma med betydelse

Lib_blaklint2_TW-header

Det liberala partiet i Sverige bildades ur kampen för rösträtt för alla kvinnor och män. Blåklinten var symbol för rösträttsrörelsen, och blev därför även partiets märke.
Den enkla men särpräglade blomman sprider sig längs åkermark och dikesrenar över hela Sverige när sommaren är som vackrast. Blåklinten liknar ingen annan svensk växt, den kan växa sig meterhög och varje enskild blomma har ett alldeles eget utseende.
Det är verkligen inte konstigt att vi liberaler är stolta över vår bakgrund, vår ideologi och vår blomma.