Se alla

En bra väg framåt för Sverige

Onsdag 30 juni 2021

Vid gårdagens möte med talmannen lämnade jag besked om att Liberalerna kommer arbeta konstruktivt för att Sverige ska få en liberal och borgerlig regering. Talmannen har nu gett Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i uppdrag att sondera förutsättningarna att bilda regering. Jag välkomnar detta och ser framemot fortsatt konstruktiva samtal med flera partier.

Vi vet ännu inte var detta landar. Man ska vara ödmjuk inför att det är ett svårt parlamentariskt läge. Jag har de senaste dagarna fått ägna en hel del tid åt media. I intervjuer och debattartiklar har jag varit tydlig med vad Liberalerna står för i diskussionerna om Sveriges framtid.

Skolan måste prioriteras – varje elev måste få gå i en kunskapsskola där det råder studiero och lärare kan fokusera på undervisning.

Integrationspolitiken måste handla om att öka tryggheten och delaktighet. Den måste ställa krav men också erbjuda möjligheter. Alla ska ges och samtidigt ta chansen att känna glädjen i att tjäna en lön genom arbete. Det krävs politisk handlingskraft för att bryta gängens och extremisternas påverkan på utsatta områden.

Vidare skriver jag om hur en borgerlig regering kan stärka skyddet för demokratin, inte minst när det gäller oberoende domstolar och public service. Vi kan aldrig ta demokratin för given.

Liberalerna tar alltid strid för mänskliga rättigheter, hbtq-personers frihet och asylrätten. Jag utvecklar dessa tankar i bifogade artiklar i länken i kommentarsfältet.

För mig är dessa självklara prioriteringar. Det kräver att vi får en liberal och borgerlig regering som kan möta samhällsproblemen med full kraft. Sverige ska vara ett möjligheternas land för alla.

Varje insats behövs i kampen för ett mer liberalt Sverige.

Nyamko Sabuni 2021-06-30