Se alla

Liberalt riksmöte 2016

Lördag 23 april 2016 – söndag 24 april 2016

Linköping Konsert och kongress, Konsistoriegatan 7

Riksmötet 2016 går i förnyelsens tecken. Det här är vårt första riksmöte som Liberalerna, och det kommer att märkas i både innehåll och utformning. Vi satsar på färre men riktigt vassa seminarier om dagsaktuella politiska utmaningar, där du som deltagare kommer att få vara med och bidra i förnyelsen av den liberala politiken. Förbered dig på en nyskapande helg med ovanliga möten, spännande tankar och överraskande inslag.

Tagga gärna inlägg kring riksmötet med #librix

Något som vi däremot inte ändrar på är att det blir ett inspirerande tal av Jan Björklund och en hejdundrande riksmötesmiddag. Välkommen till Linköping den 23–24 april för att förnya Liberalerna, prata politik, möta liberala vänner och ha det riktigt, riktigt trevligt!

Start: lördagen  23 april kl 13.00
Slut: söndag  24 april kl 15.00

Öppningstalet av Jan Björklund börjar kl 13:30 och du kan se det här.

Program
Här hittar du programmet för riksmötesdagarna 2016

Seminarier
Som deltagare på riksmötet får du möjlighet att delta på två seminarier. Seminarierna hålls av ledande liberaler och skickliga mötesledare som samtalar ocg gör övningar med inbjudna gäster och publik. Seminarier väljs på plats och det finns mellan 80-120 platser/seminarie. Samma seminarie genomförs två gånger – en gång på lördagen och en gång på söndagen.

Kostnad
I år kostar riksmötet 3 500 kronor. Detta är ett självkostnadspris som inkluderar hela riksmötet inklusive festmiddag. Som vanligt finns stöd till resor. Blankett och regler finns här. Avgiften inkluderar inte hotellövernattning.

Föregående år subventionerade riksorganisationen deltagaravgiften kraftigt men tyvärr har vi ingen ekonomisk möjlighet att göra det i år. Vi utlovar dock ett möte i toppklass och hoppas att du ska tycka det är värdefullt att delta.

Ett tips för alla er som vill delta är att undersöka möjligheter till medfinansiering av deltagaravgiften. Många kommuner och landsting har utbildningspotter för politiker och ibland – om man har mycket studiecirkelverksamhet, finns möjligheten att söka finansiering via det lokala Studieförbundet Vuxenskolan.

Middagsmöjlighet på fredag och lunch lördag för den som är på plats
Du som kommer till Linköping redan på fredagen har möjlighet att anmäla dig till en middag på Linköping Konsert och kongress tillsammans med deltagarna på konferensen Uppdrag Hela Landet (se nedan). Middagen startar 18.00 och kostar 250 kronor.

Det finns också möjlighet att anmäla sig till lunchen på lördag. Lunchserveringen startar 12.30 och stänger 12.45 och kostar 200 kronor.

Du anmäler dig till middagen och lunchen när du anmäler dig till Liberala riksmötet.

Sista anmälan
Vi har fått möjlighet att förlänga anmälningstiden till den 10 april. Det går alltså fortfarande bra att anmäla sig till Riksmötet.

Press
För frågor gällande press kontakta Jonatan Ohlin på 08-786 51 94072-225 27 84 alt [email protected]

Liberalernas Europa och Europas liberaler
Ta chansen att lyssna till våra EU parlamentariker i Heta stolen och lär dig mer om Brexit och frågor som drivs av liberaler i EU-parlamentet.

kl 10-11
Liberalerna arrangerar EU seminarium under ledning av Tina Acketoft, riksdagsledamot (L) samt gäster Karin Svanborg-Sjövall, Timbro och Aidan Liddle, Deputy head of mission Brittiska ambassaden som samtalar om den kommande folkomröstning i Storbritannien och riskerna vid ett eventuellt Brexit.

kl 11-12
Alde seminarium – Liberala utmaningar i framtidens Europa
Våra europaparlamentariker Cecilia Wikström och Jasenko Selimovic i heta stolen under ledning av Björn Fägersten, Utrikespolitiska institutet. Alde seminarium. Alde är den liberala partigruppen i EU-parlamentet.

Öppet för alla, lördagen den 23 april.
Kaffe serveras från klockan 09:30.
Ingen föranmälan krävs. Åhörare måste kunna legitimera sig.

Nya medlemmar
Nya medlemmar erbjuds en gratis träff på lördagen den 23 april klockan 10.00-13.00 inklusive lunch. Träffen är gratis och inbjudan är skickad till alla nya medlemmar (2015 och 2016). Anmälan görs via

Nu har anmälan stängt men har du frågor eller vill efteranmäla dig kontakta [email protected]

Utbildning och support i våra nya digitalasystem 22 & 23 april
Under Riksmöteshelgen kommer vi att erbjuda utbildning och support vid två olika tillfällen för er som administrerar något eller några av våra nya system (insidan, hemsidan och registret) :

Fredag 22/4 kl 10–12: Registret och Insidan
Lördag 23/4 kl 11–12: Lokala mallar på hemsidan och Insidan

Du behöver inte föranmäla dig till dessa träffar och vi erbjuder dem utan kostnad. Lokal på Linköpings Konferens och kongress meddleas inom kort.

Frågor
Har du frågor om riksmötet mejlar du [email protected].
Varmt välkomna!

Uppdrag hela landet-konferens den 22-23 april

I samband med riksmötet arrangeras konferens för Uppdrag hela landet projektet. Konferensen startar klockan 13.00 fredagen den 22 april och avslutas med lunch den 23 april klockan 12.00. Konferensen riktar sig denna gång till Uppdrag hela landets deltagare som är största kommun i varje län, de åtta strörsta landstingen/regionerna, kommuner med KSO, inklusive ordföranden i kommunföreningen samt länsledningar, riksdagsledamöter och personal på länen. Är du tveksam om ni ingår – kontakta Anna Lundberg, [email protected] 

Anmälan till konferensen görs på samma länk som till det Liberala riksmötet. Kostnaden för konferensen är 1 000 kr och inkluderar konferensen, middag fredag, kaffe x 2 samt lunch lördag. Resor i enlighet med resereglerna. Hotell inkluderas inte i avgiften utan bokas och bekostas av deltagarna. 

Möjlighet finns att köpa lunch på konferensanläggningen på fredagen. Detta behöver inte föranmälas då konferensanläggningen erbjuder dagens rätt till försäljning på vardagar.

Separat inbjudan kommer även att skickas direkt till inbjudna deltagare.