Se alla

Arman Teimouri

Riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Energi- och näringspolitisk talesperson

Riksdagsledamot för Värmlands län

Ledamot i näringsutskottet

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund.

Jag är född i Iran och kom till Sverige 1986. Jag är uppväxt i Småland och flyttade till Värmland år 2000. Jag brukar kalla mig för en entreprenörssjäl och har drivit flera bolag på hel- och deltid de senaste 15 åren. Inkörsporten till att bli företagare var ett förlag för gratismagasinet Hot Coffee – landets första livsstilsmagasin för studenter som trycktes i 100 000 exemplar.

Sedan dess har jag arbeta med reklam, event och webb – senast kommer jag från en tjänst på Visit Karlstad som kommunikationschef. Innan dess arbetade jag på Länsstyrelsen Värmland nära landshövdingen med ledningskommunikation.

Njuter annars av livet i Karlstad och trivs nära familj och vänner. Tackar gärna inte nej till att resa, när tillfällen ges.

Varför engagerade du dig politiskt? 

Jag såg och ser fortfarande många samhällsutmaningar som utmanar och påverkar dina och mina fri- och rättigheter. Antingen kan man välja att sitta irriterad på avbytarbänk eller faktiskt vara med och påverka. Jag valde det sistnämnda.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land?

Om Sverige ska bli möjligheternas land för alla måste vi utmana och utveckla våra fri- och rättigheter. Vi måste se till att alla har möjlighet och frihet att göra det man själv vill och tillsammans ska vi göra det möjligt.

Vilken är din absoluta favoritfilm?

Det är helt omöjligt att välja EN film. Vill man se en klassiker med fantastiska skådespelare och en handling som är spännande första, som femte gången man ser filmen ska man kika in Den stora flykten från 1963. Vill man se en film som är både snyggt filmad, härlig historia, snygga kostymer och framför allt bra musik och skådisar ska man kika in Moulin Rouge från 2001. Vill man se en spännande film, med grymma skådisar och handling ska man kika in The Game från 1997. Men är också en lika stor sucker på alla Star Wars-filmer som Harry Potter och Sagan om ringen.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Dags att byta regering. De rödgröna har i åtta år gjort allt för att sätta käppar i hjulen för kärnkraften. En ny borgerlig regering kommer arbeta stenhårt för en helt ny genomgripande energipolitik där kärnkraften kommer vara given i den svenska energimixen.

Nästa mandatperiod måste rivstartas med att ändra riksdagens energipolitiska mål (från 100% förnybart till 100% fossilfritt) och häva de facto-förbudet mot kärnkraft (Miljöbalken 17 kap. 6a §).

Så otroligt hemskt, vansinnigt och obegripligt. Alla tankar till våra vänner i Norge.

Kontaktuppgifter

...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker