Se alla

Arman Teimouri

Riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Energi- och näringspolitisk talesperson talesperson

Riksdagsledamot för Värmlands län

Ledamot i näringsutskottet

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund.

Jag är född i Iran och kom till Sverige 1986. Jag är uppväxt i Småland och flyttade till Värmland år 2000. Jag brukar kalla mig för en entreprenörssjäl och har drivit flera bolag på hel- och deltid de senaste 15 åren. Inkörsporten till att bli företagare var ett förlag för gratismagasinet Hot Coffee – landets första livsstilsmagasin för studenter som trycktes i 100 000 exemplar.

Sedan dess har jag arbeta med reklam, event och webb – senast kommer jag från en tjänst på Visit Karlstad som kommunikationschef. Innan dess arbetade jag på Länsstyrelsen Värmland nära landshövdingen med ledningskommunikation.

Njuter annars av livet i Karlstad och trivs nära familj och vänner. Tackar gärna inte nej till att resa, när tillfällen ges.

Varför engagerade du dig politiskt? 

Jag såg och ser fortfarande många samhällsutmaningar som utmanar och påverkar dina och mina fri- och rättigheter. Antingen kan man välja att sitta irriterad på avbytarbänk eller faktiskt vara med och påverka. Jag valde det sistnämnda.

Hur ska vi göra för att Sverige ska bli möjligheternas land?

Om Sverige ska bli möjligheternas land för alla måste vi utmana och utveckla våra fri- och rättigheter. Vi måste se till att alla har möjlighet och frihet att göra det man själv vill och tillsammans ska vi göra det möjligt.

Vilken är din absoluta favoritfilm?

Det är helt omöjligt att välja EN film. Vill man se en klassiker med fantastiska skådespelare och en handling som är spännande första, som femte gången man ser filmen ska man kika in Den stora flykten från 1963. Vill man se en film som är både snyggt filmad, härlig historia, snygga kostymer och framför allt bra musik och skådisar ska man kika in Moulin Rouge från 2001. Vill man se en spännande film, med grymma skådisar och handling ska man kika in The Game från 1997. Men är också en lika stor sucker på alla Star Wars-filmer som Harry Potter och Sagan om ringen.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Löning idag. Många vet att man betalar kommunalskatt på cirka 30 procent, men du betalar dessutom både moms och arbetsgivaravgifter. De flesta betalar mer än hälften av vad de tjänar i skatt. En lön på 30000 kr innebär drygt 20000 i skatt.

Liberalerna har piskat regeringen framför oss. Men klockan tickar, på torsdag förväntar vi oss ett beslut i slutförvarsfrågan - annars är vi beredda att väcka misstroende mot Strandhäll. https://sverigesradio.se/artikel/strandhall-besked-om-slutforvar-av-karnbransle-den-27-januari

Beklagligt hur situationen påverkar barn. Många barn får sitt enda riktiga måltid per dag i skolan. https://www.tv4.se/artikel/1wPTzkV5nylEluF96ciCKQ/ingen-mat-foer-900-elever-koeket-coronastaengt

Jag välkomnar att Centerpartiet nu väljer att ansluta sig till vårt förslag om sänkt elskatt för alla, istället för S bidragspolitik som bara når en tredjedel av Sveriges hushåll.

Nu har vi riksdagsmajoritet. 👍🏼

Noterar att C vill ha en ny energiöverenskommelse, något Liberalerna har efterfrågat i flera år. Men det kräver att C är villiga att se hela den svenska energimixen och inte bara vindkraften - om vi ska få ett robust och klimatsmart energisystem.

  • 7 januari 2022

    Bygg kärnkraft i hela landet

    Liberalerna har länge varnat för vilken allvarlig situation svensk elförsörjning befinner sig i. Under den senaste tiden har problemen blivit tydliga med elpriser som…

Kontaktuppgifter

...

Våra politiker

Här hittar du information om Liberalernas politiker