Se alla

Sök praktikplats på Liberalernas parti- och riksdagskansli under våren 2022

Måndag 4 oktober 2021

Är du en samhällsintresserad liberal? Vill du veta mer om hur det politiska arbetet i riksdagen går till? Passa i sådana fall på att söka praktikplats hos Liberalernas parti- och riksdagskansli!

Liberalerna erbjuder två praktikplatser vid partiets parti- och riksdagskansli. Utredargruppen erbjuder terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, gärna på masternivå. Kommunikationsavdelningen erbjuder även praktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, journalistisk högskoleutbildning eller yrkeshögskola inom kommunikation. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som praktikant hos oss får du prova på arbetsuppgifter av kvalificerad utredningskaraktär i vår utredarstab, eller mediehantering och planering av medie- och sociala medieinsatser på vår kommunikationsavdelning. I arbetsuppgifterna kan ingå att analysera och rapportera om en statlig utredning eller att ta fram underlag för en debattartikel eller pressmeddelande. Omvärldsbevakning och omvärldsanalys ingår också i arbetsuppgifterna du får prova på.

Vi vill ha din ansökan senast den 30 oktober 2021 och kallar löpande till intervjuer via digitala verktyg. Praktikstart sker i enlighet med universitetets kalenderhalvår, motsvarande 30 högskolepoäng (vi är liberala och undantag kan följaktligen ske). Ideellt engagemang är meriterande i urvalsprocessen. Skicka din ansökan (max en A4), kontaktuppgifter till din praktiksamordnare samt ditt CV till: [email protected].

För mer information kontakta Martin Andreasson, kanslichef vid riksdagskansliet ([email protected]) eller Lars Granath, utredare och ansvarig i processen, e-post [email protected].

Välkommen med din ansökan!