Se alla
Blåklint

Praktikplats på Liberalernas parti- och riksdagskansli under våren 2024

Onsdag 27 september 2023

Är du en samhällsintresserad liberal? Vill du veta mer om hur det politiska arbetet i riksdagen går till? Passa i så fall på att söka praktikplats hos Liberalernas parti- och riksdagskansli!

Liberalerna erbjuder två praktikplatser vid partiets parti- och riksdagskansli till våren 2024. Sista ansökningsdag är söndagen den 15 oktober 2023. Utredargruppen erbjuder terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig eller juridisk högskoleutbildning. Kommunikationsavdelningen erbjuder praktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, journalistisk högskoleutbildning eller yrkeshögskola inom kommunikation. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som praktikant hos oss får du prova på arbetsuppgifter av kvalificerad utredningskaraktär i vår utredarstab, eller mediehantering och planering av medie- och sociala medieinsatser på vår kommunikationsavdelning. Omvärldsbevakning och omvärldsanalys ingår också i arbetsuppgifterna du får prova på.

Vi vill ha din ansökan senast den 15 oktober 2023 och kallar löpande till intervjuer via digitala verktyg eller personligt besök. Praktikstart sker i enlighet med universitetets kalenderhalvår, motsvarande 30 högskolepoäng (vi är liberala och undantag kan följaktligen ske). Ideellt engagemang är meriterande i urvalsprocessen. Skicka din ansökan (max en A4), kontaktuppgifter till vår praktiksamordnare samt ditt CV till: [email protected]. Praktiken görs plats i riksdagshuset i Stockholm.

För mer information kontakta Lars Granath, utredare, praktiksamordnare och ansvarig för processen, e-post [email protected].

Vi ser fram emot din ansökan!