Se alla

Praktikplats på Liberalernas parti- och riksdagskansli under hösten 2023

Måndag 13 mars 2023

Är du en samhällsintresserad liberal? Vill du veta mer om hur det politiska arbetet i riksdagen går till? Passa i sådana fall på att söka praktikplats hos Liberalernas parti- och riksdagskansli!

Liberalerna erbjuder minst en praktikplats vid partiets parti- och riksdagskansli till hösten 2023. Sista ansökningsdag är tisdagen den 4 april 2023. Utredargruppen erbjuder terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning. Kommunikationsavdelningen erbjuder även praktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, journalistisk högskoleutbildning eller yrkeshögskola inom kommunikation. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som praktikant hos oss får du prova på arbetsuppgifter av utredningskaraktär i vår utredarstab, eller mediehantering och planering av medie- och sociala medieinsatser på vår kommunikationsavdelning. I arbetsuppgifterna kan ingå att analysera och rapportera om en statlig utredning, att ta fram underlag för en debattartikel eller pressmeddelande, eller på annat sätt bistå riksdagsledamöterna i deras arbete. Omvärldsbevakning och omvärldsanalys ingår också i arbetsuppgifterna du får prova på.

Vi vill ha din ansökan senast den 4 april 2023 och kallar löpande till intervjuer via digitala verktyg eller personligt besök. Praktikstart sker i enlighet med universitetets kalenderhalvår, motsvarande 30 högskolepoäng (vi är liberala och undantag kan följaktligen ske). Ideellt engagemang är meriterande i urvalsprocessen. Skicka din ansökan (max en A4), kontaktuppgifter till din praktiksamordnare samt ditt CV till: [email protected].

För mer information kontakta Oscar Wåglund-Söderström, kanslichef vid riksdagskansliet ([email protected]) eller Lars Granath, utredare, praktikantsamordnare och ansvarig för processen ([email protected]).

Välkommen med din ansökan!