Se alla

Politisk sekreterare till Liberalerna Upplands Väsby

Måndag 27 maj 2024

Liberalerna Upplands Väsby söker till hösten en ny politisk sekreterare. Vi söker en person som sympatiserar med Liberalernas värderingar och som vill bidra till att vår politik får ännu större genomslag. Tillsammans med vårt kommunalråd, våra förtroendevalda och föreningens medlemmar erbjuder vi en spännande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och högt tempo. Liberalerna styr i minoritet tillsammans med Socialdemokraterna och det lokala partiet Väsbys Bästa.

Politisk sekreterare
Som politisk sekreterare är du navet för att driva vår politik i det dagliga arbetet med att leda kommunen. Du är rådgivare åt de förtroendevalda, skriver anföranden, bereder politiska ärenden och kommunicerar vår politik i många olika kanaler. Vi söker dig som vill arbeta med politisk kommunikation och administration, både gentemot traditionella medier, med sociala medier samt info inom föreningen. Du är en god skribent och har förmåga att göra nyheter intressanta för media.

Exempel på arbetsuppgifter för politiska sekreterare:

  • Skriva debattartiklar, pressmeddelanden och sköta presskontakter
  • Förbereda presentationer, politiska anföranden och annan politisk kommunikation
  • Ansvara och producera liberalernas nyhetsbrev, sociala medier samt vår hemsida
  • Driva och leda kampanjarbete
  • Aktivt delta i nätverk med andra politiska sekreterare i kommunen och i länet
  • Det förekommer också andra uppgifter löpande då vi är en liten förening och därför är flexibilitet viktigt, samt att du är självgående, strukturerad, samarbets- och serviceinriktad.

Vi söker en driven, leveranssäker och strategisk person. Du behöver tycka om och ha lätt för att skapa förtroende, vara noggrann och kunna arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du tar gärna egna initiativ men spelar bra i lag. Du kommer ha kontakt med många olika människor och det är viktigt att du är flexibel och har ett gott bemötande. Du delar givetvis liberalernas värderingar även om medlemskap inte är nödvändigt, men önskvärt. Relevant utbildning och erfarenhet från liknande tjänst är meriterande.

Villkor
Kommunens anställningsvillkor för politiska sekreterare tillämpas och anställningen sträcker sig till och med 31 december 2026. Tjänstgöring kvällar och helger förekommer.
Arbetsplatsen är Liberalernas kansli i Pyramiden, Centralvägen 1, Upplands Väsby. Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) senast den 10 juni 2024 till Emelie Voetmann, [email protected]. För frågor och ytterligare upplysningar: Mob nr 073-910 47 48. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun har idag över 50 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4 mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.