Se alla
Uteplats i trä.

Politisk sekreterare till Liberalerna Södertälje

Torsdag 1 december 2022

Liberalerna i Södertälje söker en politisk sekreterare på 50% med start i januari. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du får vistas i en spännande och lärorik miljö. För att trivas i rollen är det viktigt att du delar Liberalernas värderingar och har ett samhällsintresse. Du bidrar till det opinionsbildande arbetet genom omvärldsbevakning och sköter bland annat kontakter med media, allmänhet samt egna partimedlemmar i kommunen. En viktig del av tjänsten är att arbeta med research och analys av fakta inför exempelvis besök, intervjuer, motioner och artiklar. Du sammankallar också fullmäktigegruppen och medlemsrådet och skriver protokoll under deras möten.

Som politisk sekreterare arbetar du nära gruppledaren som även är den person du rapporterar till. Du bidrar därtill med administrativt och kommunikativt stöd till övriga inom partiet, framförallt övriga ledande företrädare. Du kommer också ha täta kontakter med andra partiers politiska sekreterare samt delta i partiöverläggningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet och en akademisk examen inom ekonomi, juridik, statsvetenskap, kommunikation eller inom annat område som vi bedömer är relevant för tjänsten. I rollen som politisk sekreterare kan du få bistå vid politiska förhandlingar och därför är det meriterande om du har arbetserfarenhet av partipolitik. Det är viktigt för oss att du har förståelse för hur organisationer byggda på frivilliga krafter fungerar, varför även engagemang inom ideell verksamhet värderas. Därtill är goda kunskaper inom Excel, Word och Powerpoint ett krav. Tidigare erfarenheter av och kunskaper i att skapa grafiskt material i t ex Adobe Indesign, webbsideshantering via t ex WordPress, videoskapande, sociala medier samt arbete med statistikprogram är meriterande.

Arbetet förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Rollen innebär kontaktskapande både internt och externt, du ska vara en god kommunikatör samt vara bekväm med att tala offentligt. Du ska ha mycket god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska. Du är en driven samt prestigelös person som tar dig an arbetsuppgifter av olika svårighetsgrad då uppdragen och arbetsbelastningen kan variera. Som person är du kreativ, lösningsorienterad och har en problemlösande analysförmåga.

Tjänsten

Tjänsten är mestadels förlagd till dagtid, men arbetstiden varierar och kan behöva anpassas efter möten samt andra aktiviteter under kvällar och helger. Anställningen är på 50 % med önskad tillträdesdag i januari 2023. Din arbetsplats är på stadshuset i Södertälje.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till: [email protected], vi förväntar oss ditt CV samt ett personligt brev. Frågor om tjänsten besvaras av Liberalernas gruppledare Metin Hawsho 08-523 06182.