Se alla

Liberalerna söker utredare till riksdagskansliet

Tisdag 28 februari 2023

Som utredare hos Liberalerna har du ansvar för ett eller flera politiska sakområden och ska inom dessa ge stöd och ta fram underlag till riksdagsledamöter och partiledning. Du följer arbetet i aktuella riksdagsutskott, bidrar till att kommunicera Liberalernas politik och deltar i arbetet med partiets policyutveckling och kampanjarbete. Du arbetar tätt ihop med både förtroendevalda och medarbetare

 

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, ett stort intresse för politik och samhällsfrågor och gärna erfarenhet av utredningsarbete. Du har god kännedom om politiska beslutsprocesser både i Sverige och EU. Det är viktigt att du är öppen och har lätt för att sätta dig in i nya frågor. Du har god förmåga att göra politiska bedömningar. Har du särskild kompetens inom områdena utrikes- och säkerhetspolitik eller rättsliga frågor är det meriterande.

 

Du brinner för liberala idéer och har god kännedom om Liberalerna som parti. Självklart har du god samarbetsförmåga, liksom god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du är självständig och drivande, noggrann, nyfiken och har ett gott omdöme. Du arbetar gärna med flera projekt och uppgifter parallellt, och trivs med ett tidvis högt arbetstempo.

 

Du har din arbetsplats i riksdagen och rapporterar till chefen för riksdagskansliet. Tjänsten är ett vikariat t o m 2023-12-31 med tillträde under våren.

 

CV och personligt brev skickas till [email protected].

Sista ansökningsdag är 19 mars 2023.

 

För mer information, kontakta kanslichef Oscar Wåglund Söderström, 072-085 20 24.